Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden

Updates

Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Tiplijsten Erik Klooster, 16 aug 2019 10:00

TA-verkooptips: Heijmans verliest voordeel van de twijfel

0 0 Leestijd ongeveer

We hebben de afgelopen maanden voor een reeks Nederlandse aandelen verkoopadviezen gegeven. Het gaat hier om verkooptips op basis van technische analyse. Drie aandelen op deze verkooplijst, waaronder Heijmans, stellen we nu ter kennismaking open voor niet-abonnees.

De verkoopadviezen worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij onze verkooplijst van Nederlandse fondsen in de categorie technische analyse: ’25 aandelen waarvoor de lat te hoog ligt’.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkoopadviezen van die week een dag later ook voor hen open.

Heijmans verliest voordeel van de twijfel

Acomo kampt met onneembare weerstand (26 juli)
De laatste weken tot maanden is het technische beeld van Acomo verzwakt. Zeker nadat in mei duidelijk werd dat de dalende trendlijn over de belangrijkste toppen een onneembare weerstand vormt. Van recente datum is een aantal weekslotkoersen onder het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde. Ook is te zien dat de MACD-indicator enkele weken terug negatief is gekruist en inmiddels onder de nullijn beweegt. Dit alles wijst op een toename van de verkoopdruk. In de komende weken tot maanden verwacht ik dan ook weinig positiefs. Misschien af en toe een opleving, maar voornamelijk lagere koersen. Met als uiteindelijk richtpunt het dieptepunt van eind 2018 dat net iets boven €16 ligt. De kans is aanwezig dat dit steunniveau geen stand houdt. Een adviesverlaging naar ‘verkopen’ past daarom bij het huidige trendbeeld.

Heijmans deed het weleens beter (9 augustus)
Heijmans laat een niet erg fraai technisch beeld zien. Een opeenvolging van lagere toppen geeft aan dat er steeds minder kooplust is onder beleggers. Ook het neerwaartse verloop van het 40-weeks gemiddelde is een indicatie van de nodige desinteresse in het aandeel. Wat Heijmans het voordeel van de twijfel gaf, was het symmetrisch driehoekspatroon met een hogere bodem in juni. Dit was een signaal dat een dalende trend wellicht vermeden kon worden. Dat blijkt nu echter ijdele hoop. Met een weekslotkoers onder het driehoekspatroon heeft het aandeel gebroken met een neutraal trendprofiel. Een eerste vangnet kan het dieptepunt zijn van december vorig jaar rond €7,50. Maar wij zouden niet verrast zijn als dit steunniveau uiteindelijk sneuvelt. Met de actuele zwakte in het technische beeld is aan een verkoopadvies niet te ontkomen.

NN Group in de problemen (9 augustus)
NN Group is duidelijk in grafiektechnische problemen gekomen met de recente koersval onder €33,50. Dit niveau markeerde de ondergrens van de horizontale trading range. De problemen voor NN Group worden kracht bijgezet door het dalende verloop van het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde en een MACD-indicator die een meerjarig dieptepunt laat zien. Allemaal aanwijzingen van een sterk negatief momentum. Een koersdoel voor de komende maanden is makkelijk te berekenen door de breedte van de trading range in neerwaartse richting te projecteren op het uitbraakniveau. In dit geval betekent dat een risico op een verdere koersdaling voor NN Group naar €27. Elke opleving leent zich om afstand te nemen van het aandeel. Want duidelijk is wel dat het advies wordt verlaagd naar ‘verkopen’.

Onze voorgaande gratis tips:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.