Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Kooptip: ouderenzorg door Ensign Group floreert

0 0 Leestijd ongeveer

Het aantal ouderen neemt sterk toe en daarmee ook het aantal mensen dat zorg nodig heeft. De Amerikaanse Ensign Group beweegt zich succesvol in die lucratieve zorgmarkt.

De Ensign Group is op diverse manieren actief op het terrein van ‘post-acute zorg’. Denk daarbij aan faciliteiten met bedden (ouderen- of verpleeghuizen), thuiszorg- en therapiediensten, en hospices voor mensen met een vergevorderde ziekte. De gezondheidszorg die het bedrijf levert is plat georganiseerd in meer dan 250 eenheden die onafhankelijk van elkaar worden geleid. De activiteiten strekken zich uit van het midden van de VS tot het westen. Dat is grofweg van Texas tot de staat Washington. De meeste activiteiten vinden plaats in Texas en Californië.

Ensign Group groeit stevig

Ensign groeit door de overname van bestaande zorgbedrijven, autonome groei van de diensten en door de hogere vergoedingen die van staatswege worden verstrekt voor de zorg. Kenmerkend is dat huizen die zijn overgenomen in de daaropvolgende jaren geleidelijk een hogere bezettingsgraad kennen. Dat is goed voor het operationeel resultaat. Een deel van de gebouwen (circa 30%) die gebruikt worden, zijn in eigen bezit. Maar de meeste gebouwen waarin de werknemers actief zijn, worden gehuurd. Van 2014 tot en met 2018 nam de omzet toe van circa $1 mrd naar ruwweg $2 mrd. Dat is een jaarlijkse gemiddelde groeivoet van 18%. Bij het autonome operationeel resultaat (ebitda voor huuruitgaven) was die groeivoet 19%, naar $319 mln. Ook in de eerste helft van 2019 steeg de omzet, met 14%, tot $1,1 mrd. Het operationeel resultaat (in dit geval ebit) steeg met 17%, tot $76 mln, en de nettowinst met 24%, naar $57 mln.

Splitsing van activiteiten

Ensign splitst zich in oktober aanstaande op. Dan worden de thuiszorg en hospice-activiteiten ondergebracht in een nieuw bedrijf met een eigen notering, Pennant. Beide onderdelen kenden in 2018 de hoogste omzet- en resultaatsgroei van Ensign Group. De belegger die dus nu in het concern belegt, kan vanaf oktober een keuze maken uit nog specifiekere en belangwekkende ouderenzorg.

Ensign Group
FondscodeENSG
BeursNasdaq
Hoogste koers 12 mnd$63,00
Laagste koers 12 mnd$35,08
Beurswaarde$2,9 mrd
Koers-winstverhouding 201523,9
Dividendrendement (t)0,35

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!