Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Actueel Jaap Barendregt, 23 jul 10:31

Beurzen Vandaag: trek in chips

0 0 Leestijd ongeveer

Tenminste, de AEX-index staat op de hoogste stand sinds 2001 en heeft de grens van de 600 punten (even) overschreden. Dat geeft aan dat het beursklimaat gunstig blijft. Vandaag zijn het vooral de technologiefondsen die de kar trekken, met name de (toeleveranciers aan) chipproducenten.

NEDERLAND

Nederland kent enkele bedrijven die met chipproductie zijn verbonden, en dat geeft de indices een impuls. De AEX-index steeg met 0,8%; de midcap-index deed het met 0,3% minder goed. ASML, ASMI en Besi stegen bij opening gemiddeld met 2%. Wij hebben op alle drie een koopadvies staan. ASML kwam kort geleden met kwartaalcijfers.

Basic-Fit steeg gisteren in aanloop naar de halfjaarcijfers met ruim 4%, naar een hoogtepunt van €32,45. Het bedrijf leverde die koerswinst echter vanochtend weer in. Er was groei en een stijging van de (aangepaste) nettowinst van 9%,; een nadere analyse op deze site volgt later. Randstad presenteerde eveneens kwartaalcijfers. Die waren ongeveer zoals verwacht en er was daardoor weinig koersuitslag.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Arcelor Mittal +2,8%
 • ASML +2,2%
 • Besi +2,2%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Basic-Fit -4,5%
 • Air France-KLM -2,4%
 • ABN Amro -1,4%

EUROPA

De Eurostoxx50 Index steeg vanochtend met 0,8%. Dit gebeurde onder aanvoering van ASML. Er waren helemaal geen dalers. Beleggers waren tevreden over de cijfers van Santander, dat een aangepaste winststijging van 8% presenteerde.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

 • ASML +2,2%
 • Banco Santander +2,1%
 • BMW +2,1%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.30 uur:

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones kende wel dalers. En die dalers hielden de stijgers bijna in toom, want de index steeg slechts 0,2%. Apple heeft belangstelling voor de telefoonchipactiviteiten van Intel,. Dat weten de aandeelhouders van beide bedrijven kennelijk te waarderen. Microsoft steeg ook weer. Juist de voortdurende koersstijging bij het bedrijf zorgt ervoor dat wij een houdadvies hanteren voor het aandeel.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Apple +2,3%
 • Intel +2,2%
 • Microsoft +1,3%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Verizon -1,9%
 • Johnson & Johnson -1,3%
 • Dow Inc -1,2%

GRAFIEK VAN DE DAG

De grafiek geeft de verwachtingen voor de komende 12 maanden weer inzake renteverlagingen door de Fed. Er is nu de verwachting dat de rente met maar liefst 100 basispunten wordt verlaagd. Je zou haast denken dat het helemaal mis is in de VS, maar dat is helemaal niet zo. De werkgelegenheid ontwikkelt zich prima, en daardoor groeit ook de consumptie als  belangrijke ondersteunende factor voor de economische groei. Zelfs de inflatie is niet echt zorgwekkend. Ik hoop dat de Fed niet te veel aan de angst toegeeft, want zij heeft een stabiliserende functie.

AGENDA

Bedrijfscijfers:
ASMI, Randstad, Basic-Fit, Coca-Cola en Banco Santander komen met kwartaalcijfers

Macrocijfers:
Consumentenvertrouwen eurozone, juli (verwacht: -7,7; vorig: -7,2)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!