Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Optimix voorziet verdere koersstijgingen

0 0 Leestijd ongeveer

Ondanks de opgelopen aandelenwaarderingen voorziet Optimix verdere koersstijgingen in de tweede jaarhelft, mits een aantal risico’s wegebt.

Aandelenmarkten beleefden een sterke eerste jaarhelft. Na een kortstondige daling in mei volgde in juni een herstel, waardoor de dubbele rendementscijfers ook na het tweede kwartaal op de borden zijn blijven staan.

Optimix stelt dat de opkomende markten relatief minder goed presteerden omdat zij de meeste hinder ondervonden van de onzekerheid rondom de handelssancties. Daarentegen presteerden de Amerikaanse aandelenmarkten juist sterk.

Verdere koersstijgingen

Kijkend naar de huidige waarderingen stelt Optimix vast dat aandelen dit jaar per saldo duurder zijn geworden.

Op korte termijn zien de analisten wel ruimte voor verdere koersstijgingen. Allereerst stelt Optimix dat de monetaire omstandigheden zijn verbeterd nu zowel de Fed als de ECB renteverlagingen in het vooruitzicht hebben gesteld. Daarnaast zijn de marktverwachtingen voor de bedrijfswinsten laaggespannen en wordt er slechts gerekend op een lichte winstgroei. Daardoor is de kans op grote teleurstellingen klein.

Ook de wapenstilstand in het handelsconflict tussen de VS en China komt het sentiment ten goede, maar de onvoorspelbaarheid is tegelijkertijd een van de grootste risico’s. Dit geldt ook voor de spanningen in het Midden-Oosten en de uitkomst van de brexit.

Kansen energiesector

Vanwege de risico’s is Optimix vooralsnog licht onderwogen in aandelen.

Kansen zien de analisten onder meer in de energiesector. In het tweede kwartaal was de olieprijs volatiel als gevolg van de opgelopen spanningen tussen Iran en de VS. Optimix verwacht dat deze spanningen voorlopig aanhouden, en wijst verder op de afspraak tussen Rusland en Saoedi-Arabië om de olieproductie af te knijpen voor het op peil houden van de olieprijs.

Als er wordt gewerkt aan een oplossing van het handelsconflict, de bedrijfswinsten aantrekken en centrale banken een ruim beleid voeren, gaat Optimix de beleggingen in aandelen verhogen en de liquiditeiten verlagen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!