Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Advies Jaap Barendregt, 18 jul 15:00

GrandVision is overnameprooi

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Brillenketen GrandVision staat in de belangstelling van het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica.

Woensdagmiddag 17 juli ging de koers van GrandVision plotseling stijgen. Later werd bekend dat de eigenaar van brillenketens was benaderd door HAL en EssilorLuxottica. HAL is eigenaar van 76,72% van de aandelen. EssilorLuxxotica is in die deelneming geïnteresseerd, en denkt aan een overnameprijs van €28 per aandeel. Dat is 18,7% boven de slotkoers van 16 juli (€23,59). Bovendien heeft de potentiële koper aangegeven na overeenstemming met HAL ook op de andere uitstaande aandelen te willen bieden, iets dat overigens verplicht is. Met de overname zou EssilorLuxxotica zowel  de productie van lenzen en brillen in huis hebben, als de verkoop daarvan in winkels.

Advies voor GrandVision

Er lijken geen mededingingsproblemen te komen. Wel wordt verwacht dat toestemming van de autoriteiten tussen de 12 en 24 maanden gaat duren. Dat houdt in dat als ik ervan uitga dat de koop doorgaat – HAL kan een grote boekwinst realiseren – aandeelhouders een bod van €28 kunnen verwachten. De huidige koers van GrandVision is  na de bekendmaking opgelopen tot ruim €25. Er is dus wat aarzeling bij beleggers. Die betekent wel dat er nog een koerswinst van circa 8% in het vat zit. Ik zie daarom reden om het bestaande koopadvies te handhaven.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!