Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

Actueel advies

Nederlands technologiebedrijf RoodMicrotec op weg naar winst

0 0 Leestijd ongeveer

RoodMicrotec is een klein Nederlands/Duits technologiebedrijf dat verschillende diensten verleent op het gebied van ASIC’s (application-specific integrated circuit).

ASIC’s zijn chips die één specifieke taak hebben, in tegenstelling tot chips die meerdere soorten taken uit kunnen voeren. RoodMicrotec is al lang actief op het gebied van het testen van chips, maar er zijn nu andere activiteiten bijgekomen, zoals het begeleiden van het ontwerp-, ontwikkelings- en uitvoeringsproces van een ASIC.

Omzet afhankelijk van chip- en automarkt

RoodMicrotec heeft in 2016 al laten weten dat het verwacht dat de omzet in 2020 met 75% zal groeien ten opzichte van 2015 (toen €10 mln). Uit de voorpublicatie van de halfjaarcijfers van dit jaar lijkt het erop dat deze voorspelling nog haalbaar is. RoodMicrotec behaalde in het eerste halfjaar nog een 7% lagere omzet. De chipmarkt in zijn geheel is dit jaar zwakker. De automarkt, belangrijk voor Rood, is dit jaar ook minder goed. Maar het bedrijf geeft tegelijkertijd aan een omzet van €16 mln tot €18 mln te verwachten in 2020. Afhankelijk van waar de omzet dit jaar precies uitkomt, kan dat een procent of 25 groei betekenen.

Roodmicrotec koopwaardig

Een omzet van rond de €17 mln zou ook kunnen betekenen dat RoodMicrotec eindelijk weer eens een behoorlijke winst zou kunnen maken. Mijn schatting voor de wpa voor 2020 was €0,01. Dat verhoog ik naar €0,02. De reden voor het verkoopadvies dat ik al een tijd op RoodMicrotec had staan, was gelegen in de ver opgelopen koers van het aandeel. Daarmee werd al ver vooruitgelopen op de verbetering. Maar door de daling van ongeveer €0,32 naar ongeveer €0,22 nu is de waardering aantrekkelijker geworden.

Op basis van volgend jaar is de k/w ongeveer 11. Dat is laag, zeker omdat de winst volgend jaar ook hoger zou kunnen uitvallen. Verder is de schuldenlast laag. Daarom vind ik het aandeel nu koopwaardig. Besef wel dat het een klein bedrijf is in een vrij volatiele sector. Het risico is dus hoger dan gemiddeld.

 

Fondscode (ISIN)NL0000440477
BeursAmsterdam
Hoogste koers 12 mnd€0,33
Laagste koers 12 mnd€0,22
Beurswaarde€16,9 mln
Koers-winstverhouding(t)22,0
Dividendrendement1,1%
Omzet 2019 (t)€13,5 mln
Nettowinst 2019 (t)€0,3 mln

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!