Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Actueel Jaap Barendregt, 26 jun 2019 10:44

Beurzen vandaag onder ‘economische druk’, goud breekt uit

0 0 Leestijd ongeveer

Er is lichte neerwaartse koersdruk in de beurzen. Fed-voorzitter Jerome Powell heeft gemeld dat de risico’s in de economie zijn gestegen. Dat weegt dan nu even zwaarder dan de voordelen die beleggers zien van renteverlagende maatregelen.

NEDERLAND

De AEX-index is een punt lager geopend (-0,2%) en de AMX bleef op de slotstand van gisteren steken. De grootste stijgers en dalers komen wel uit die index, maar daar kan geen nieuws aan gekoppeld worden.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • Fugro +1,8%
 • Arcelor Mittal +1,5%
 • Air France-KLM +1,4%

Grootste dalers AEX/AMX om 09.30 uur:

 • OCI -2,6%
 • PostNL -2,4%
 • Eurocommercial Properties -1,4%

EUROPA

De Eurostoxx50-index daalde vanochtend met 0,2%. Verreweg de grootste stijger was sportkledingmaker Adidas. Het bedrijf kreeg een adviesverhoging van Berenberg (naar ‘kopen’). Bij mij staat het aandeel al lang op ‘kopen’ ; het totaalrendement voor een belegger in het bedrijf bedraagt dit jaar al 50%.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09.15 uur:

 • Adidas +2,3%
 • ING +0,9%
 • Total +0,5%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09.15 uur:

 • Unibail-Rodamco -1,2%
 • Vinci -1,2%
 • Sanofi -1,0%

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones daalde gisteren met 0,4%. Toch was er slechts een beperkt aantal stijgers. Microsoft was de grote daler, onder andere door negatieve berichtgeving over overwaardering. Wij hebben een houdadvies voor het aandeel staan.

Het echte vuurwerk vond plaats in de S&P500. Een bod van AbbVie op Allergan in de farmasector leidde voor de laatste tot een koersstijging van ruim 25% en voor de laatste tot een koersdaling van ruim 16% voor de eerste.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Walgreens +1,9%
 • McDonald’s +0,8%
 • Johnson & Johnson +0,8%

Grootste dalers Dow Jones:

 • Microsoft -3,2%
 • Nike -2,2%
 • Cisco -1,9%

GRAFIEK VAN DE DAG

De goudprijs heeft het hoogste niveau in zes jaar bereikt. Deze stijging is het gevolg van de grote onzekerheid die rond president Donald Trump hangt. Het conflict met Iran verscherpt. Ook zijn de markten weer wat minder optimistisch geworden over de Amerikaans-Chinese handelsrelatie. Voorts zijn er geruchten dat Trump een nieuw doelwit zoekt, en zijn pijlen zou richten op het Japans-Amerikaanse defensieverdrag. Wie weet laait daarna het conflict met Europa over de NAVO weer op. In tijden van onzekerheid vervult goud de functie van veilige haven. Vandaar de goudprijsstijging.

AGENDA

Macro-economisch nieuws:
Consumentenvertrouwen Duitsland, juli (verwacht: 10,2; vorig: 10,1)
Groothandelsvoorraden VS, mei (verwacht: 0,5%; vorig: 0,8%)

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!