Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
image description
Tip Terugblik Michiel Pekelharing, 24 jun 11:30

Tipterugblik: aandeel Compass Group maakt belofte meer dan waar

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen

Het voorspelbare, solide groeitempo was een belangrijke reden om het Britse aandeel Compass Group een jaar geleden een koopadvies te geven als tip van de week. Met een (euro) rendement van 15% maakt het aandeel zijn belofte meer dan waar.

Het Britse Compass Group heeft wereldwijd ruim een half miljoen werknemers die elk jaar bijna 6 miljard maaltijden maken. Dat doen ze voor ziekenhuizen, defensie en bedrijven als Royal Dutch Shell, Coca-Cola en Google.

De brede klantengroep en de lange looptijd van contracten vertalen zich in een heel voorspelbare omzetontwikkeling. De onderneming streeft naar een organische inkomstenstijging van 4 à 6% per jaar. De prognose voor het lopende boekjaar (tot eind september) werd in mei verhoogd tot de 5,5% die vorig jaar werd gehaald. In het eerste halfjaar boekte Compass namelijk een (organische) groei van 8% in Noord-Amerika. Bovendien wist de onderneming een groot Brits defensiecontract binnen te slepen.

Stijgende beurskoers

Behalve op eigen kracht, slaagt Compass er ook goed in om via overnames de schaalgrootte uit te bouwen. In de eerste helft van juni legde het concern €475 mln op tafel voor het Scandinavische Fazer Group. Hiermee bouwt het bedrijf het klantenbestand uit en creëert het ruimte voor nieuwe kostenbesparingen. De nettoschuldpositie van net iets meer dan eenmaal ebitda geeft volop ruimte voor nieuwe aankopen.

De goede gang van zaken heeft de beurskoers het afgelopen jaar met ruim 16% opgestuwd. Hierdoor ligt de waardering weer redelijk in lijn met het langetermijngemiddelde. Met instappen kunnen beleggers beter wachten totdat de koers even pas op de plaats maakt en de waardering wat aantrekkelijker wordt. Compass verdient nu dan ook een houdadvies.