Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Analisten Christian Slagter-Koster, 22 jun 2019 10:00

BAE Systems blijft op ‘kopen’ bij Jefferies

0 0 Leestijd ongeveer

BAE Systems is het grootste defensiebedrijf van het Verenigd Koninkrijk en een belangrijke leverancier van het Pentagon. In de Britse fabrieken wordt onder meer de achterste romp van de F/35 straaljager gebouwd terwijl de Amerikaanse activiteiten van het bedrijf zich richten op amfibievoertuigen.

De aandelenkoers van BAE Systems is de afgelopen twaalf maanden met circa 25% gedaald als gevolg van onder meer de politieke onrust in het VK. Jefferies stelt dat het defensiebedrijf net als de rest van de Britse defensiesector lijdt onder de onduidelijkheden hoe de brexit vorm zal krijgen. Beleggers vrezen daarnaast dat een eventuele Labour-regering onder leiding van Jeremy Corbyn de bouw van kernonderzeeërs in gevaar zal brengen.

Fusieplannen

Verder kondigden de Amerikaanse sectorgenoten United Technologies en Raytheon recent aan te willen fuseren. Jefferies stelt dat deze fusie ertoe kan leiden dat ook andere defensiebedrijven toenadering tot elkaar zullen zoeken en sluit daarom niet uit dat BAE Systems alsnog een combinatie met sectorgenoot Airbus zal vormen. Een poging van beide bedrijven om in 2012 te fuseren werd destijds gedwarsboomd door politici, die sceptisch waren over toekomstige defensiebudgetten. Een andere optie die Jefferies ziet is dat BAE Systems zijn Amerikaanse activiteiten afsplitst.

De analisten van Jefferies verwachten dat de aandelenkoers van BAE Systems zich kan herstellen wanneer er nieuwe verkiezingen in het VK worden gehouden en er meer duidelijkheid is over de brexit. De analisten wijzen daarbij op het stevige orderboek van £48 mrd en het dividendrendement van 4,3%. Jefferies hanteert voor BAE Systems een ‘outperform’ advies.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!