Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 20 jun 10:00

Verkoopadvies voor Lucas Bols en 22 andere aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

De afgelopen drie maanden hebben wij voor 23 Nederlandse aandelen op basis van technische analyse een verkoopadvies gegeven. Met een beleggingshorizon van twaalf maanden verwachten wij geen positief rendement van deze aandelen.

Eén keer in de maand plaatst Beleggers Belangen twee verkooplijsten die tot stand zijn gekomen via technische analyse: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen. We geven de tips met een beleggingshorizon van twaalf maanden als uitgangspunt.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze technische verkooptips van internationale aandelen. Hier vindt u ons laatste overzicht met technische verkoopadviezen: Tien aandelen om uw neus voor op te halen.

Vandaag het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Expliciete adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) melden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan de fondsen hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

ABN Amro
Doorbraak trendlijn nekt ABN Amro (10 mei)
ABN Amro staat sinds vorige zomer op ‘verkopen’. De koers was toen eerst uit een stijgend trendkanaal gezakt; daarna kwamen de indicatoren in de verkoopmodus. De ‘trigger’ voor het verkoopsignaal was de neerwaartse doorbraak door de horizontale trendlijn op €21.
Aegon
Verkoopadvies Aegon gehandhaafd (17 mei)
Aegon staat sinds november vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen onder de horizontale trendlijn iets boven de €5. We hadden het aandeel al eerder op ‘verkopen’ willen zetten. De koers was namelijk al door een stijgende steunlijn gezakt en de MACD was onder de nullijn terechtgekomen.
Alfen
Dalende krachten de baas bij Alfen (23 mei)
Bij Alfen domineren nog altijd de dalende krachten. Het aandeel staat sinds maart op ‘verkopen’ en dit advies geldt nog steeds. Het verkoopsignaal werd destijds verkregen toen de koers eerst door de stijgende steunlijn zakte en vervolgens het 40-weeks gemiddelde begon te dalen.
AMG
AMG laat aan duidelijkheid niets te wensen over (7 juni)
Bij AMG is een duidelijk patroon van lager liggende toppen en bodems te zien, volgens de Dow-theorie hét bewijs van het bestaan van een dalende trend. Recent zakte de koers onder de vorige bodem die net voorbij de €25 lag. Daarmee werd het bestaan van de dalende trend bevestigd.
AND
Winst shortpositie AND ruim 50% (5 april)
AND heeft sinds eind 2017 een verkoopadvies. De koers zakte toen door de horizontale steun op €6,20, waarna een flinke daling ontstond. De winst op de shortpositie is inmiddels tot ruim boven de 50% opgelopen. De laatste weken lijken de dalingskrachten af te nemen.
Aperam
Aperam is wispelturig (17 mei)
Nog maar enkele weken geleden werd Aperam van ‘verkopen’ naar ‘houden’ gezet. De koers voltooide namelijk een V-spikebodem. Na een snel herstel in de eerste weken van dit jaar ging de koers in maart en april zijwaarts. De zijwaartse beweging vlak voor de voltooiing van een V-spike is conform de theorie, al was deze bij Aperam wel wat breder dan normaal.
ArcelorMittal
Meerdere signalen negatief bij ArcelorMittal (23 mei)
Arcelor Mittal staat sinds november vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen door de horizontale trendlijn op €24. Er was toen ook al een patroon van lagere toppen te zien. Bij de doorbraak door de €24 waren ook de indicatoren al negatief gedraaid.
Avantium
Verdere verbetering nodig bij Avantium (19 april)
Hoewel Avantium wat aan de beterende hand is, is er nog geen reden om het verkoopadvies in te trekken. Dit advies dateert van oktober vorig jaar, toen de koers door de horizontale trendlijn op €5 zakte. Vooralsnog komt er geen verandering in het advies. Wel is de koers flink hersteld vanaf de bodem van begin dit jaar.
Boskalis Westminster
Verkoopadvies Boskalis heeft lange geschiedenis (7 juni)
Boskalis Westminster staat sinds december vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen onder een horizontale steunlijn, getrokken onder een aantal bodems  op €23. Eigenlijk was de trend daarvoor ook dalende. In februari 2018 stond het aandeel ook al op ‘verkopen’.
Curetis
Daling Curetis niet te stuiten (5 april)
De dalende trend van Curetis lijkt maar niet te stuiten. De laatste weken is de koers verder gezakt. Het verkoopadvies, dat dateert van oktober vorig jaar, blijft dan ook intact. Curetis werd destijds op ‘houden’ gezet toen de koers door de horizontale steunlijn op €3,30 zakte.
ForFarmers
Verdere koersdaling ForFarmers bevestigt verkoopadvies (23 mei)
Bij ForFarmers is een dalend trendkanaal zichtbaar. Er is weinig veranderd sinds het laatste verkoopadvies, dat dateert van november vorig jaar. Toen zakte de koers door de horizontale trendlijn net iets onder de €9. Na dit advies is de koers zo’n 16% gedaald.
Fugro
Herstel Fugro afgeketst (14 juni)
Fugro heeft sinds eind december 2018 een verkoopadvies. Aanleiding was de val onder de horizontale steunlijn op €10. Daarvóór was ook al een aantal lager liggende toppen te zien. Na een kortstondige daling ontstond er echter een krachtig herstel, dat de shortpositie voor een moment op een flink verlies zette. Maar ‘gelukkig’ voor de bears ketste het herstel af op de dalende weerstandslijn.
HAL Trust
HAL Trust overtuigt niet (31 mei)
HAL Trust kreeg in oktober een verkoopadvies. Aanleiding was de daling onder de horizontale steunlijn op €140. Daarvóór was het beeld ook al niet denderend. De indicatoren draaiden namelijk al in het najaar van 2017 negatief. Toen de koers onder de horizontale trendlijn op €158 zakte, werd het aandeel ook al op ‘verkopen’ gezet.
Hunter Douglas
Koersdoel Hunter Douglas ligt toch te diep (10 mei)
Het verkoopadvies voor Hunter Douglas dateert van oktober vorig jaar. Aanleiding was de uitbraak uit een zijwaartse beweging. Naast de uitbraak gingen ook de indicatoren in de verkoopmodus. Aanvankelijk ging de koers ook verder omlaag, maar het koersdoel rond de €50-51 werd niet gehaald.
Lucas Bols
Verkoopadvies Lucas Bols bevestigd (20 juni)
Lucas Bols zit nog altijd in een dalend trendkanaal. Het verkoopadvies, dat dateert van juli vorig jaar, kan dan ook zonder twijfel worden herhaald. Precies op de bovenkant van het kanaal loopt het dalende 40-weeks gemiddelde. Hier ligt dus dubbele weerstand, van zowel het gemiddelde als de bovenkant van het kanaal.
NIBC
Grillig beeld helpt NIBC niet verder (20 juni)
NIBC laat sinds de beursintroductie een grillig beeld zien. We hebben, mede vanwege de korte historie, het aandeel geruime tijd op ‘houden’ laten staan. De laatste weken is het technische plaatje echter sterk verslechterd, waardoor NIBC nu op de lijst van verkoopadviezen moet worden gezet
Pharming
Recent herstel Pharming overtuigt nog niet (28 maart)
Pharming heeft recent herstel laten zien. Dit is echter niet krachtig genoeg en we laten het aandeel daarom op de verkooplijst staan. De koers is ten eerste niet door het 40-weeks gemiddelde gebroken. Ten tweede is er nog geen sprake van een nieuw patroon van hoger liggende toppen en bodems.
RoodMicrotec
Situatie RoodMicrotec nog niet verbeterd (17 mei)
RoodMicrotec staat sinds de herfst van vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen door de horizontale trendlijn op €0,29, na een aantal maanden daarvoor in een aflopende driehoek te hebben gezeten. Aflopende driehoeken hebben een negatieve ondertoon omdat de toppen lager liggen.
Sif
Winst shortpositie Sif deels verdampt (10 mei)
Sif staat sinds oktober op ‘verkopen’. Het aandeel zakte toen uit een zijwaartse beweging, waarvan de onderkant rond de €15,50 lag. De koers is daarna hard gedaald en de winst op de shortpositie bedroeg op een gegeven moment zo’n 40%. Helaas hebben we door het recente herstel wat van deze winst prijs moeten geven.
Unibail-Rodmaco-Westfield
Unibail-Rodamco-Westfield plaatst hogere bodem (28 maart)
Unibail-Rodamco-Westfield heeft recent een hogere bodem neergezet. Dit zegt echter nog te weinig om het aandeel van de verkooplijst te halen. Het verkoopadvies dateert alweer van begin vorig jaar. De koers zakte toen uit een grote aflopende driehoek.
Vastned Retail
Vastned laat grillig patroon zien (31 mei)
Het is jammer dat koersbewegingen soms grillig zijn en we achteraf bezien onnodig uit bepaalde posities worden gestopt. Dat geldt ook voor Vastned Retail. Het aandeel zat sinds medio 2018 in een dalende trend. Het voltooide een dubbele top en loste het koersdoel dat dit patroon voorschotelde meer dan in.
Vopak
Vopak rondt dubbele top af (7 juni)
Vopak heeft een dubbele topformatie voltooid door onder de trendlijn van de tussenbodem op €38 te zakken. Het aandeel gaat naar ‘verkopen’. De dubbele top is een bekend patroon waarmee ook een koersdoel kan worden bepaald. Dit door de hoogte van de formatie om te klappen op de uitbraakkoers.
Wereldhave
Wereldhave opnieuw op ‘verkopen’ (7 juni)
Wereldhave staat sinds december vorig jaar op ‘verkopen’. Aanleiding was een daling tot onder de horizontale steunlijn op €30. Het aandeel stond eerder ook op ‘verkopen’, namelijk in januari 2018 toen de koers door de horizontale steun op €37,50 zakte.

De volledige technische analyses, inclusief die van internationale aandelen, vindt u in elke uitgave van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!