Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Pensioenportefeuille: Dubbele cijfers voor obligatiebeleggingen

0 0 Leestijd ongeveer

Niet alleen aandelen maar ook obligaties en zelfs goud hebben tot nu toe een prima jaar. Twee obligatiebeleggingen uit de Pensioenportefeuille staan dit jaar zelfs al op dubbelcijferige winsten.

Het rendement op de Pensioenportefeuille is afgelopen week verder opgelopen, tot 8,3% over heel 2019. De portefeuille belegt in vier categorieën: aandelen, obligaties, goud en cash. Aandelen leveren de belangrijkste bijdrage aan het rendement. Deze categorie heeft met 54% veruit de hoogste weging. Ook is het rendement van het aandelensegment van de Pensioenportefeuille van 13,4% dit jaar hoger dan dat van andere categorieën. Binnen het aandelensegment blinken vooral onze posities in Europese aandelen uit. Het Comgest Growth Europe Fonds is met een rendement van 20,2% de best presterende positie. Gevolgd door het UBS Equity European Opportunity Unconstrained Fonds (16,5%). Ook onze twee posities in Amerikaanse aandelen hebben dit jaar dubbelcijferige rendementen behaald.

Opvallend goed jaar

Aandelen uit opkomende landen blijven iets achter. De rendementen variëren van 6,1% voor de iShares Core MSCI EM IMI ETF tot 9,9% voor het Skagen Kon-Tiki Fonds. Het obligatiedeel van de portefeuille kent ook een opvallend goed jaar, met een rendement van 7,6%. Twee van de vier obligatiebeleggingen hebben al dubbelcijferige rendementen behaald: de iShares $ Corp Bond ETF (11,7%) en de in obligaties uit opkomende landen beleggende iShares J.P. Morgan $ EM Bond ETF (11,0%). Beide ETF’s profiteren van de daling van de Amerikaanse lange rente. Eind vorig jaar hebben we ook onze positie in obligaties uit opkomende landen die zijn uitgegeven in lokale valuta’s uitgebreid met het bijkopen van de iShares J.P. Morgan EM Local Govt Bond ETF. Deze ETF staat dit jaar op een winst van 7,2%.

Trending topics
Zeven van de zestien portefeuilleposities keren dividend uit. Vier daarvan gingen afgelopen week ex-dividend. Naast de maandelijks uitkerende iShares J.P. Morgan $ EM Bond  ETF waren dat de iShares STOXX Europe Small 200 ETF, iShares STOXX Europe Small 200 ETF en de iShares $ Corp Bond ETF. Op 24 juni gaat de SPDR S&P U.S. Dividend Aristocrats ETF ex-dividend. In juli is het dan de beurt aan de iShares Stoxx Europe 600 Oil & Gas ETF en de iShares J.P. Morgan EM Local Govt Bond ETF.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!