Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Portefeuilles Karel Mercx, 13 jun 2019 11:45

Defensieve portefeuille: Microsoft & Apple

0 0 Leestijd ongeveer

Het Amerikaanse Microsoft zette deze week met $134,24 een nieuwe all time high neer. Afgelopen jaar heeft Microsoft de Defensieve portefeuille een rendement opgeleverd van 38,9%, en sinds de start van de portefeuille in 2010 zelfs 536,4%.

Gedurende deze hele periode heeft de techreus het dividend sterk verhoogd, de afgelopen vijf jaar met zelfs 11,0% per jaar. De marge is met 44,2% de hoogste van de afgelopen tien jaar. Microsoft is met een beurswaarde van $1016 mrd het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Wij denken dat met de opkomst van kunstmatige intelligentie Microsoft nog veel groter gaat worden.

Het afgelopen jaar zijn beleggers bang geworden dat de Chinese overheid Apple mogelijk de handelsoorlog zal intrekken. Apple meldde echter afgelopen week dat het China niet nodig heeft om iPhones te maken. Mocht het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten escaleren, dan heeft Apple een plan om buiten China te fabriceren. China is wel na de VS de belangrijkste markt voor Apple. Het zou een klap zijn als Chinezen geen iPhones meer konden kopen. Dankzij het back up-plan liep de aandelenkoers van Apple afgelopen week op van $170,27 naar $195,62, waardoor de jaarwinst is uitgekomen op 24,0%.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!