Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Drie nieuwe aankopen in Offensieve portefeuille

0 0 Leestijd ongeveer

Met de recente verkoop van de Amerikaanse kledingmaker PVH Corp is de kaspositie op bijna vier ton gekomen. Dat is teveel voor de offensieve portefeuille. Ik voeg daarom drie aandelen toe.

Na een flinke dip toont de offensieve portefeuille ook weer een snel herstel. Eind april bedroeg het portefeuillerendement over 2019 iets meer dan 20%, vorige week was dat gedaald naar ruim 13%. Inmiddels is de stand 17,2%. Dat herstel is vooral te danken aan slechte economische berichten, hoe vreemd dit ook klinkt. Zowel de Amerikaanse centrale bank (Fed) als de Europese (ECB) heeft daarom laten doorklinken te overwegen een ruimer geldmarktbeleid te gaan voeren. Dat zorgt in de regel voor een toevloed van beleggingsgeld naar de financiële markten. Daar is de afgelopen week door beleggers op geanticipeerd met aandelenaankopen.

Uitbreiding van de Offensieve portefeuille

Dit gunstige beleggingsklimaat vraagt voor een offensief ingestelde belegger om een koopreactie. Voor de portefeuille koop ik daarom om te beginnen S&T. Dit aan de Duitse beurs genoteerde Oostenrijkse bedrijf verleent diensten op het terrein van ICT outsourcing, cloud computing, consulting en veiligheid. Het gaat om een tip die ik eerder gaf in een artikel over Duitse aandelen. De winstgroeiverwachting van de analisten bedraagt 30%, bij een k/w van 23,2. De tweede aankoop is het Amerikaanse  Splunk dat softwarediensten levert op het gebied van grote hoeveelheden (real-time) data. Voor dit bedrijf wordt in 2019 een winstgroei verwacht van 35%, bij de veeleisende k/w van 65,2. Het derde aandeel is bekender. Takeaway.com heeft in de grote Duitse markt het grootste groei-obstakel, Delivery Hero, opgeruimd door diens Duitse activiteiten te kopen. Ik verwacht daarom dat het bedrijf in 2020 winst maakt. Het rendement van de portefeuille sinds de start op 2 november 2010 bedraagt 71%.

Trending Topics
Met de drie aankopen slinkt de kaspositie naar €220.000. Helemaal ongelukkig ben ik daar niet mee. Ik kan blijven uitkijken naar nieuwe kansen. Maar in mijn achterhoofd speelt ook dat de daling van de economische groei toch ook eens tot lagere bedrijfswinsten en lagere koersen moet gaan leiden. ‘Offensief’ beleggen betekent ook stevig lijden in een ongunstig beleggingsklimaat. Helemaal de voorzichtigheid uit het oog verliezen, wil ik niet.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!