Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Actueel Menno van Hoven, 29 mei 10:45

Beurzen vandaag: flinke daling, slechts één stijger in AEX/AMX

0 0 Leestijd ongeveer

In navolging van de Verenigde Staten opent Europa vandaag flink lager. De AEX- en AMX-indices tellen vandaag slechts één kleine stijger.

NEDERLAND

De AEX noteert in de ochtendhandel ruim 1% lager op 543 punten en telt geen enkele stijger. RELX, dat 0,4% daalt, is de minst grote verliezer. Met name de cyclische aandelen worden hard geraakt, aangevoerd door ArcelorMittal, dat 4,6% inlevert. Het staalbedrijf liet vandaag weten aanvullende maatregelen te nemen voor zijn productieapparaat in Europa aangezien het bedrijf geraakt wordt door de zwakke marktvraag en hoge importniveaus in Europa. De productie wordt onder meer in Duitsland en België terugggeschroefd.

Binnen de AMX is Altice Europe de grootste daler, zonder dat hier nieuws aan ten grondslag ligt. Het aandeel deed het zeer goed de laatste weken en staat in 2019 nog altijd op een winst van ruim 60%. Het enige aandeel dat vandaag wint is Flow Traders, dat profiteert van de onrust op de beurzen.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • Flow Traders +0,7%

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

 • ArcelorMittal -4,1%
 • Adyen -3,8%
 • Altice Europe -3,8%

EUROPA

Ook elders in Europa zien we lagere koersen, met een min van 1,5% voor de Eurostoxx50. Slechts één aandeel, Vivendi, laat een kleine plus zien nadat het Franse mediabedrijf gisteren had aangekondigd tv-groep M7 te kopen voor ongeveer €1 mrd. Grootste daler vandaag is het Duitse healthcarebedrijf Fresenius, zonder dat daar nieuws aan ten grondslag ligt.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Vivendi +0,2%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

 • Fresenius -2,8%
 • Nokia -2,4%
 • Amadeus IT Group -2,3%

VERENIGDE STATEN

De Dow sloot gisteren 0,9% lager, op 25.347 punten, nadat beleggers met name aan het einde van de handel op de verkoopknop hadden gedrukt. Inmiddels is de Dow al vijf weken lang in mineur, met een totaal verlies van bijna 5% de afgelopen maand. Ook binnen de Dow was er slechts één kleine stijger: creditcardmaatschappij Visa. Dalers waren er genoeg, aangevoerd door UnitedHealth, dat 2,3% kwijtspeelde. Ook consumer staples-aandelen lagen er zeer slecht bij, met een min van 2,1% voor Procter & Gamble. Kraft Heinz, niet opgenomen in de Dow, bereikte een nieuw dieptepunt met een verlies van ruim 6% en staat in 2019 nu ruim 32% in de min.

Grootste stijgers Dow Jones:

 • Visa +0,7%

Grootste dalers Dow Jones:

 • UnitedHealth -2,3%
 • Procter & Gamble -2,1%
 • Exxon Mobil -2,0%

GRAFIEK VAN DE DAG

De Dow sloot door toenemende zorgen over de handelsoorlog gisteren bijna 1% lager en is bezig met een zesde week op rij van verliezen. De S&P500 index noteert inmiddels 5% onder de top van 30 april. Een van de grooste verliezers is de techsector, die per saldo 7,3% inleverde vanaf het hoogtepunt eind april. Maar ondanks de verkoopgolf van de laatste weken is er in 2019 nog altijd een plus van 8,7% voor de Dow Jones.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!