Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Belegger van de Week: Madelon Vos

0 0 Leestijd ongeveer

Madelon Vos (23) is bitcoin-analist, trader, Youtuber, columnist en radiopresentator over cryptocurrencies.  Zij heeft van haar hobby haar beroep gemaakt. Haar bijnaam op sociale media is Miss Bitcoin.

Waarom bent u met beleggen begonnen?

‘Van jongs af aan heeft mijn vader mij bijgebracht dat ik mijn verdiende geld niet alleen op de bank moest zetten. Ik moest ook beleggen en spreiden. Begin 2013 had ik genoeg geld verdiend met mijn bijbaan in de horeca. Ik vond aandelen minder interessant en ik wilde iets anders. Dat vond ik bij de bitcoin. In eerste instantie ontstond mijn interesse vanuit macro-economisch perspectief, maar later ook vanuit beleggingsperspectief. Bitcoin is nieuw, snel en dat maakt het spannend.’

 Waarom bent u nu een actieve belegger?

‘Een paar jaar geleden hield ik de cryptomarkt bijna 24/7 in de gaten. Ik had drie enorme schermen op mijn bureau en volgde alle koersbewegingen. Dat is heel zwaar, maar ook geweldig om te doen. De cryptomarkt gaat altijd door, ook in het weekend. Tegenwoordig doe ik naast het handelen en het volgen van de koers en het nieuws ook andere dingen: ik schrijf columns, maak YouTube-video’s en Podcasts over de cryptomarkt, en ik maak tijd vrij voor vrienden en sport. Waarom ik dit allemaal doe? Dit is al jaren mijn hobby en ik geniet er dagelijks van. Ik zie het niet als werk.’

 Wat was uw grootste succes?

‘Om eerlijk te zijn, gaat het mij om meer dan veel geld verdienen. Sinds ik de bitcoin ontdekte, heb ik geleerd hoe het monetaire systeem en de economie werken. Dat is mij meer waard dan welke trade dan ook.’

Wat was uw grootste teleurstelling?

‘Je zou denken dat de ineenstorting van de koers tussen 2013 en 2015 van 1100 dollar naar 150 dollar mijn grootste teleurstelling is. Toch is dat niet het geval. De prijs van de bitcoin is voor een deel gebaseerd op speculatie. Je ziet telkens hetzelfde patroon: eerst een rally omhoog en daarna een keiharde klap naar beneden, dit hoort bij een onvolwassen markt. Ik stoor mij meer aan de negatieve reacties over crypto’s: het zou geld zijn van criminelen en drugsdealers. Dat geeft een vertekend beeld: de criminaliteit met crypto’s is ontzettend laag ten opzichte van het “gewone” geld.’

 Hoeveel tijd besteedt u aan beleggen?

‘Ik ben er bijna dag en nacht mee bezig. Minstens 60 uur per week. Als ik opsta, kijk ik naar de grafieken van de belangrijkste crypto’s, naar de exchanges, de grootste stijgers en ik ga op zoek naar nieuws. Zo kijk ik veel op Twitter. Zelf heb ik 7500 volgers op Twitter en 6000 subscribers op YouTube. Tussendoor schrijf ik columns voor verschillende media en ben ik co-host van een podcast genaamd Cryptocast op BNR Nieuwsradio.’

Wat is uw beleggingsstijl?

‘Ik heb drie verschillende portefeuilles. Voor de lange termijn – tot aan mijn pensioen – probeer ik een deel van mijn vermogen in stand te houden. Ik heb daarin een aantal verschillende cryptocurrencies. Daarnaast kijk ik naar goud als waardevaste belegging. Een tweede portefeuille gebruik ik voor traden, die is voor de korte termijn. In de derde wissel ik tussen bitcoins, altcoins en stablecoins, dat zie ik als een investering voor de middellange termijn.’

Wat is uw grootste ergernis?

‘In de markt zijn meer dan 10.000 cryptomunten en er is veel haat en nijd in die wereld. Dit zorgt echter wel voor een goed eindproduct. Daarnaast, als de koers omlaag gaat, komen er veel negatieve commentaren. Maar de markt is nog zo jong, we hebben nog geen idee wat de waarde van een cryptomunt als bitcoin is. Maar crypto’s, in welke vorm dan ook, hebben de toekomst. Daar heb ik geen twijfel over.’

Welke belegger bewondert u het meest?

‘Dat zijn niet degenen die het meeste geld met crypto’s hebben verdiend. Ik vind het belangrijker wat iemand vervolgens met dat geld heeft gedaan. Veel early adopters hebben hun winst weer geïnvesteerd in het verbeteren van de cryptomarkt.’

Wat verwacht u de komende tijd van de beurs?

‘Ik volg ook de gewone beurs. Zolang er veel geld wordt bijgedrukt, zullen de aandelenkoersen blijven stijgen. Maar die neerwaartse klap komt een keer. Wat betreft de bitcoin verwacht ik de komende vijf jaar een mooie tijd.’

 Welke tip hebt u voor andere beleggers?

‘Doe je eigen onderzoek – dat is het allerbelangrijkste – en vorm je eigen mening. Bij crypto’s is er veel ruis, daarom zeg ik altijd: één bron is geen bron.’

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!