Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Lezersvraag: wat moet ik doen met het terugkoopbod van Johnson Controls?

0 0 Leestijd ongeveer

Op 3 mei kondigde de Amerikaanse industrial Johnson Controls, producent van klimaatbeheersingssytemen voor gebouwen, aan voor in totaal $4 mrd aan eigen aandelen in te willen kopen van bestaande aandeelhouders via een zogenaamd cash tender offer. Het bedrijf financiert de transactie door de verkoop van de divisie Power Solutions, die per 30 april is afgerond.

Aandeelhouders ontvangen, afhankelijk van de respons van aandeelhouders, tussen $36 en $40 per aandeel Johnson Controls. De deadline voor aanmelding van de stukken is 29 mei om 12.00 uur.

Indien u van uw stukken af wilt, kunt u ze echter net zo goed tegen de huidige beurskoers van ruim $39 verkopen. Het is namelijk nog niet duidelijk welke prijs uiteindelijk wordt geboden via het tender offer. Maar waarom zou u überhaupt uw aandelen verkopen in een bedrijf dat op lange termijn nog gewoon prima vooruitzichten heeft?

Lange of korte termijn?

Het advies is dan ook simpel: als u voor de lange termijn belegt is het verstandiger de stukken aan te houden. De koers kan namelijk in principe, afgezien van het algehele beurssentiment, nog makkelijk verder oplopen de komende jaren. Gelooft u er niet in, dan kunt u vandaag de dag tegen (slotkoers woensdag $39,21) een koers uitstappen die mogelijk hoger ligt dan het geld dat u uiteindelijk via de tender offer ontvangt. Op 31 mei maakt het bedrijf namelijk pas bekend welke prijs u ontvangt. Tot die tijd zijn uw aandelen, indien aangemeld, geblokkeerd. Uitkering vindt pas een maand later plaats.

Al met al genoeg zijn er redenen om niet in te gaan op het tender offer. U kunt beter nu verkopen tegen een prima koers, die mogelijk boven de tenderkoers ligt. Of u kunt lekker blijven zitten voor de lange termijn.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!