Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Actueel advies

Home Depot doet alweer goede zaken

0 0 Leestijd ongeveer

Ondanks slecht weer wist Home Depot wederom met prima resultaten te komen. Het bedrijf bevestigde de verwachtingen voor heel het jaar en doet zo goede zaken.

De Amerikaanse doe-het-zelfketen Home Depot behaalde over het eerste kwartaal van het lopende boekjaar een omzet van $26,4 mrd, een stijging van 5,7% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De vergelijkbare groei kwam uit op 2,5%, in de Amerikaanse thuismarkt was dat 3,0%. Daarmee is de autonome groei nog wat verder afgezwakt vergeleken met het voorgaande kwartaal, maar dat had vooral te maken met slecht weer in februari en een flinke daling van de houtprijzen.

Ondanks enige druk op de brutomarge, steeg het bedrijfsresultaat met 6,4% naar $3,6 mrd. Onder de streep werd een nettowinst geboekt van $2,5 mrd (+4,5%). Dankzij de inkoop van eigen aandelen steeg de winst per aandeel met 9,1% naar $2,28. Bijna traditiegetrouw versloeg Home Depot daarmee de marktverwachting. Die lag op $2,18 per aandeel.

Gunstige markt Home Depot

De bouwmarkt herhaalde de vooruitzichten voor heel het jaar. De omzet neemt met 3,3% toe. Op vergelijkbare basis is dat circa 5%. Daarmee is rekening gehouden met het feit dat dit boekjaar een week minder telt. Verder mikt het bedrijf op een stijging van de winst per aandeel met circa 3,1% tot $10,03. De operationele winstmarge blijft naar verwachting gelijk op ongeveer 14,4%, in lijn met de doelstelling van 14,4 tot 15,0% voor 2020. Dit terwijl Home Depot flink aan het investeren is in zijn winkels en e-commerce.

Stabiele huizenmarkt VS

Hoewel de verkopen van bestaande woningen in de VS door de sterk opgelopen prijzen onder druk staan, blijft de Amerikaanse huizenmarkt naar verwachting stabiel. De gedaalde rente en stijgende lonen vergroten de betaalbaarheid van woningen en dat zal voor extra vraag op de woningmarkt zorgen. Het feit dat 52% van de Amerikaanse huizen ouder is dan 40 jaar en dus meer onderhoud nodig heeft, speelt het bedrijf ook in de kaart. Het aandeel is met een k/w van 18,9 aan de prijs, maar dat is gelet op de sterke marktpositie en gunstige vooruitzichten terecht. Het koopadvies blijft staan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!