Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 21 mei 16:00

Online strategie Walmart succesvol

0 0 Leestijd ongeveer

De investeringen in e-commerce werpen bij Walmart vruchten af. Sterk gestegen online verkopen zorgden in het afgelopen kwartaal voor een fraaie autonome omzetgroei.

’s Werelds grootste supermarktketen Walmart is het nieuwe boekjaar sterk gestart. Over de drie maanden tot april kwam de omzet uit op $123,9 mrd (+1%). Tegen constante wisselkoersen ging de omzet 2,5% vooruit. Vooral op de thuismarkt deed het concern goede zaken. De Amerikaanse vestigingen, goed voor ruim 80% van de operationele winst, boekten een vergelijkbare omzetgroei van 3,4%. Dit cijfer lag voor het vierde achtereenvolgende kwartaal boven de 3% en was het beste groeitempo in negen jaar.

Enorm netwerk

E-commerce was de aanjager en droeg hier 140-basispunten aan bij. De internetverkopen stegen met 37%, boven de doelstelling van 35%. Walmart weet steeds beter een vuist te maken tegen Amazon door te investeren in snelle en veelal gratis bezorgingen. Ook de omni-channelstrategie slaat aan. Klanten kunnen al in circa 2.450 winkels gratis hun onlinebestellingen ophalen en dat aantal zal tegen het eind van het jaar toegenomen zijn naar 3.100. Dit enorme vestigingennetwerk is een groot voordeel ten opzichte van Amazon.

Verlies in India

Ondanks aanhoudende prijsinvesteringen steeg de brutomarge in de Verenigde Staten. Bij de internationale activiteiten daalde deze, vooral door de overname van de verliesgevende Indiase internetwinkel Flipkart. Het verlies van Flipkart was naar verwachting, maar zorgde bij de internationale tak voor een flinke winstdaling. Per saldo liep het bedrijfsresultaat daardoor terug met 4,1% naar $4,95 mrd. De winst per aandeel voor bijzondere posten kwam uit op $1,13, tegen $1,14 vorig jaar. Dat was een stuk beter dan de gemiddelde verwachting van analisten van $1,02 per aandeel.

Walmart handhaaft de verwachting voor heel het jaar. Door de negatieve bijdrage van Flipkart zal de aangepaste winst per aandeel licht dalen. Onderliggend blijven de trends echter goed, waarbij beleggers vooral tevreden zullen zijn met de flinke autonome omzetgroei bij de Amerikaanse supermarkten. Het toont aan dat Walmart de concurrentie met Amazon goed aan kan. Gratis bezorgingen staan hogere marges echter in de weg. Bij een k/w van 21 is het aandeel voldoende gewaardeerd en blijft het advies ‘houden’.

Eerstekwartaalcijfers (in $ mrd)
20202019
Omzet123,9122,7
Bedrijfsresultaat4,955,15
Aangepaste wpa (in $)1,131,14

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!