Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Tiplijsten Erik Klooster, 21 mei 2019 10:00

Facebook weer op ‘kopen’, plus meer kooptips

0 0 Leestijd ongeveer

Facebook weerspiegelt de wispelturigheid van de belegger. Kreeg het aandeel nog niet zo lang geleden een verkoopadvies, nu zetten we het op ‘kopen’. Dit op basis van technische analyse. Samen met twee andere kooptips is het advies nu in te zien voor niet-abonnees, ter kennismaking.

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: Technische koopadviezen voor zestien aandelen.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Vandaag: Facebook weer op ‘kopen’, plus meer kooptips

Daimler snel naar ‘kopen’ (26 april)
Daimler staat nog maar enkele weken op ‘houden’, maar het advies moet nu alweer naar ‘kopen’ worden bijgesteld. Het houdadvies van begin april kwam tot stand toen de koers uit het dalende trendkanaal brak en tevens de horizontale weerstand op €54 uitnam. Het koopadvies komt nu op het conto van een doorbraak door de horizontale trendlijn op €59, terwijl tegelijkertijd de indicatoren in de koopmodus zijn gedraaid. Het €59-niveau was eerder belangrijk omdat dit destijds, in het voorjaar van 2018 om precies te zijn, een neergaande trend inluidde. Door het snelle herstel hebben we niet veel profijt gehad van de shortpositie. Met een klein verlies worden we nu door het snelle herstel uit de positie gepest. De koers is in korte tijd heel snel gestegen, dus lopen we nu wel het risico dat de het aandeel weer tijdelijk wat terugvalt.

Facebook weerspiegelt wispelturigheid belegger (10 mei)
Facebook is een goed voorbeeld van de snelle stemmingswisselingen van beleggers. Sinds medio vorig jaar werd het aandeel gedumpt. We zetten het in de herfst van vorig jaar op de lijst van verkoopadviezen. Toen was de koers eerst uit het stijgend trendkanaal gezakt, en daarna door de horizontale steun op $150. Na een verdere daling kwam er begin dit jaar een krachtig herstel. Enige weken terug werd het aandeel al op ‘houden’ gezet, om de verliezen op de shortpositie niet al te ver meer op te laten lopen. Nu is een koopsignaal gerechtvaardigd. De koers is namelijk uit een pauzepatroon gebroken. Dit patroon heeft de vorm van een vlag. Zulke patronen vormen zich doorgaans halverwege de trend. De beweging van grofweg $125 naar $175 kan na de uitbraak nogmaals worden gedaan. Dit geeft een koersdoel van $225 ($175+$50).

Beursmalaise had geen vat op Merck (3 mei)
Merck staat sinds augustus vorig jaar op ‘kopen’. De koers rekende toen af met de horizontale weerstand net onder de $67. Daarna startte een mooie opgaande trend, waarbij zelfs de beursmalaise van eind vorig jaar amper vat kreeg op het aandeel. Recent is er echter wel enige technische verslechtering opgetreden. De koers is namelijk uit een stijgende wigformatie gezakt. Bij een wig loopt de stijgende steunlijn steiler dan de stijgende weerstandslijn. Als een stijgende wig zich over een langere periode van meerdere maanden voltrekt, wordt deze meestal aan de onderkant verlaten. Dit was ook bij Merck het geval. Ook is er een negatieve divergentie te zien tussen de koers en de MACD (hogere toppen in de koers, maar lagere in de MACD). Ondanks de verzwakking laten we Merck op ‘kopen’ staan zolang de horizontale steun op $71,50 stand houdt.

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Dit waren de eerdere afleveringen van de gratis koop- en verkooptips:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.