Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen

Beleggingskansen in India

0 0 Leestijd ongeveer

Sinds 11 april vinden in India verkiezingen plaats. Die duren tot 19 mei en vier dagen later wordt de uitslag bekendgemaakt. Op basis van de peilingen gaat Optimix ervan uit dat de zittende president Narenda Modi wordt herkozen.

Zijn BJP wordt naar alle waarschijnlijkheid weer de grootste partij, maar het is wel de vraag of de partij wederom alleen kan regeren of dat er een coalitieregering gevormd moet worden.

Economische groei India

De verwachte herverkiezing van Modi geeft volgens Optimix vertrouwen voor de komende jaren en biedt een goed perspectief voor beleggingen in Indiase aandelen. Een paar jaar geleden waren analisten nog verdeeld over de ontwikkelingen in het land, maar onder leiding van Modi heeft India de afgelopen vijf jaar grote stappen gezet om de economie te hervormen. Dit leidde tot een economische groei die op jaarbasis steevast boven de 7% lag.

De analisten benadrukken dat er in het land na jaren van geldontwaarding nu sprake is van relatieve prijsstabiliteit, waarbij de inflatie dicht bij de doelstelling van 4% blijft. Verder is de toegang tot het banksysteem verbeterd en is de hoeveelheid zwart geld dat in omloop is fors teruggebracht, waarbij de belastinginning is geprofessionaliseerd en toegenomen. Ook is er een duidelijke faillissementswetgeving ingevoerd en zijn bankbalansen opgeschoond van probleemkredieten.

Verder stelt Optimix dat India bij de handelsoorlog vooralsnog buiten schot is gebleven. India heeft een handelsoverschot van $21 mrd, wat slechts een fractie is van het handelsoverschot van $383 mrd dat de China heeft met de Verenigde Staten. India importeert meer dan het exporteert. Dit komt grotendeels door de olieconsumptie, waarin het land vrijwel volledig afhankelijk is van de import. Dit is volgens Optimix een zwakte van de economie, omdat een sterke dollar en hoge olieprijzen de Indiase groei remmen.

Wintgevendheid Indiase bedrijven

Als Modi de verkiezingen wint verwacht Optimix dat het investeringsklimaat in India verder verbetert. De helft van de bevolking is jonger dan vijfentwintig jaar en maandelijks treden één miljoen jongeren toe tot de arbeidsmarkt. Momenteel ligt de helft van de werkgelegenheid in de agrarische sector en Optimix ziet het creëren van hoogwaardige werkgelegenheid voor de jeugd als een mooie uitdaging voor de volgende regering van Modi.

De winstgevendheid van beursgenoteerde Indiase ondernemingen liet de afgelopen kwartalen een groei van gemiddeld 11,8% zien en voor het tweede kwartaal ligt de verwachting op 12,1%. Om hiervan te profiteren belegt Optimix in Indiase aandelen via het Goldman Sachs India Equity Portfolio fonds, dat circa 45% van het vermogen belegt in kleinere en middelgrote ondernemingen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!