Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Just Eat Takeaway

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Hunter Douglas

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Abbott Laboratories

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Opinie Johan Brinkman, 16 mei 2019 11:00

Commentaar: Meer of minder buitenlandse aandelen?

0 0 Leestijd ongeveer

Meer of minder buitenlandse aandelen in ons vaste universum van fondsen die we op de voet volgen? Dat was de vraag waarmee Beleggers Belangen zich eind vorig jaar geconfronteerd zag. De aanleiding was een uitgebreid lezersonderzoek onder actieve Nederlandse particuliere beleggers. Hieruit bleek nogmaals dat onze doelgroep vooral is geïnteresseerd in één ding: telkens nieuwe koopkansen! Dit uiteraard naast een goed rendement over de langere termijn.

Eerst enige uitleg over onze werkwijze met internationale aandelen tot en met eind vorig jaar. Achterin de Koerswijzer in ons (e-)magazine, alsook op de overzichtspagina met internationale aandelen van onze website, stonden tot en met december zo’n tachtig buitenlandse aandelen. Met hierbij hun kerngegevens en onze actuele adviezen: kopen, houden, verkopen. Dit  op basis van zowel fundamentele als technische analyse. Jarenlang was het aantal fondsen in de Koerswijzer vrij stabiel.

Dat we de kerngegevens en de adviezen van zo veel internationale fondsen continu bijwerkten, werd door onze abonnees gewaardeerd. Maar deze aanpak had ook een keerzijde. Om de adviezen actueel te houden, waren we verplicht de betreffende fondsen dagelijks te volgen en om iedere drie maanden de kwartaalcijfers te bestuderen. Nu doen onze redacteuren niets liever dan dat. Maar dan wel van bedrijven die voor u als abonnee in onze ogen koopwaardig zijn. Voor het periodiek herhalen van een verkoopadvies koopt u niets.

Om bovenstaande redenen hebben we vanaf begin dit jaar onze redactionele aandacht wat verlegd. Minder aandacht voor, en in sommige gevallen stoppen met het volgen van bedrijven in sectoren waarin we voor beleggers nauwelijks koopkansen zien. En méér aandacht voor segmenten met nieuwe koopkansen. Zoals deze week duurzame aandelen, in week 17 de cannabissector, in week 16 Britse aandelen en in week 15 de game-industrie.

Meer of minder buitenlandse aandelen

Meer of minder buitenlandse aandelen in Beleggers Belangen? Volmondig beantwoord ik deze vraag dus met ‘meer’! De Koerswijzer in ons (e-)magazine en de overzichtspagina met internationale aandelen is daardoor tegenwoordig wat minder gevuld. Dat nemen we op de koop toe. Optisch wordt met de nieuwe aanpak de aandacht die we aan buitenlandse aandelen besteden dus wat minder. Maar in de zin van concrete nieuwe kooptips is juist het tegendeel het geval. Ik wens u ook deze week weer veel koopinspiratie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!