Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Actueel Hildo Laman, 13 mei 2019 10:30

Beurzen Vandaag: weer handelsoorlog, adviesverlaging Air France-KLM

0 0 Leestijd ongeveer

De handelsoorlog blijft boven de beurzen hangen, DSM en Fagron doen een overname en Air France-KLM krijgt een adviesverlaging. Plus: waarom de handelsoorlog Apple meer raakt dan Microsoft.

NEDERLAND

De AEX stond na een half uur 0,4% lager. Het is wederom de handelsoorlog die beleggers onzeker maakt. Een aantal nieuwsberichten is het vermelden waard: Het aandeel Philips noteert vandaag ex-dividend.  Verder heeft DSM een overname in India gemeld. De overnamesom bedraagt €38 mln.  En het aandeel Air France-KLM heeft een adviesverlaging gekregen van de analisten van Bernstein. Het advies is nu ‘underperform’, en het koersdoel €7. 

Fagron heeft bekend gemaakt Cedrosa over te gaan nemen, een  Mexicaanse leverancier van grondstoffen voor bereidingsapotheken. De overnamesom bedraagt 16,5 mln, maar kan nog oplopen als aan bepaalde winstdoelstellingen wordt voldaan. Fagron houdt vanmiddag de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, net als Corbion. Morgen zijn Signify en Takeaway aan de beurt met hun vergaderingen.

Grootste stijgers AEX/AMX om 09:30 uur:

Grootste dalers AEX/AMX om 09:30 uur:

EUROPA

De Eurostoxx50-index stond om half tien op een verlies van 0,3%. Volgens een gerucht zou de Chinese autofabrikant BAIC een belang van 5% in Daimler willen. BAIC zou al begonnen zijn met het kopen van aandelen op de beurs. Het aandeel Essilor Luxotica profiteert van het (schijnbaar) beëindigen van een interne strijd bij het bedrijf.

Grootste stijgers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

  • Essilor Luxotica +3,1%
  • Unilever +0,8%
  • SAP +0,6%

Grootste dalers Eurostoxx50 om 09:30 uur:

VERENIGDE STATEN

De Dow Jones Index sloot vrijdag met een plus van 0,4%, na eerder op de dag nog op een flink verlies te hebben gestaan. Het lijkt er overigens sterk op dat de Amerikaanse beurs vanmiddag weer lager zal openen, opnieuw door de handelsstrijd. Walmart was vrijdag de grootste stijger. De supermarktketen publiceert donderdag de kwartaalcijfers.

Grootste stijgers Dow Jones:

Grootste dalers Dow Jones:

GRAFIEK VAN DE DAG

Volgens Goldman Sachs zijn bedrijven die tastbare producten fabriceren gevoeliger voor de handelsoorlog tussen China en de VS dan bedrijven die diensten verlenen. Producenten kunnen volgens Goldman geconfronteerd worden met onderdelen en grondstoffen die duurder kunnen zijn door heffingen. Ook op de eindproducten kan een importtarief gerekend worden. Dienstverleners hebben dit soort problemen veel minder. Volgens Goldman is Apple dus gevoeliger voor de handelsoorlog dan Microsoft. De laatste week was dit effect op de beurs in ieder geval te zien.

AGENDA

Dinsdag 14 mei:

Duitsland, RWE, eerste kwartaalcijfers

VK, Vodafone, jaarcijfers

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!