Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Shell-topman: ‘Dat is gigantisch’

0 0 Leestijd ongeveer

‘Dat is gigantisch’. Dat zegt Maarten Wetselaar, lid van de raad van bestuur en onder meer verantwoordelijk voor nieuwe energie, over de groei die het huidige elektriciteitssysteem de komende decennia moet doormaken.

‘We staan voor een van de grootste strategische uitdagingen in de historie van Shell’ zegt Wetselaar in het Verhaal van de Week van Beleggers Belangen. ‘De energiemarkt is decennialang heel stabiel geweest, waarin 80% van de vraag werd geleverd door fossiele brandstoffen. Nu lage CO2-oplossingen steeds belangrijker worden, wil Shell een leidende rol vervullen in die transitie. Maar we hebben tegelijkertijd de verantwoordelijkheid om de huidige vraag naar energie te bedienen, want mensen willen ’s winters een warm huis, moeten dagelijks naar hun werk, gaan graag op vakantie en ga zo maar door’.

De transitie naar schonere energie is volgens Wetselaar ‘heel complex en voltrekt zich niet van vandaag op morgen. Vandaag de dag levert elektriciteit ongeveer 20% van de energievraag. Als je daar de komende decennia 50% van wil maken, waarin de totale energievraag ook nog eens toeneemt door een groeiende en meer welvarende wereldpopulatie, dan moet het huidige elektriciteitssysteem ongeveer vier à vijf keer zo groot worden. Met andere woorden: wat in de afgelopen 150 jaar is neergezet, moet vanaf nu elk decennium opnieuw worden gebouwd. Dat is gigantisch.’

Gigantisch

De manier waarop Shell de gigantische uitdaging van de transitie naar schonere energie de komende jaren vormgeeft, is van essentieel belang voor Nederlandse particuliere beleggers. Het aandeel Royal Dutch geldt vanwege het hoge dividend en de stabiele koersontwikkeling al decennia als ‘de hoeksteen van iedere beleggingsportefeuille’ en ‘weduwen- en wezenfonds’. Predicaten die Beleggers Belangen niet snel zal bezigen, maar met een horizon van twaalf maanden vinden wij het aandeel ook na de publicatie van de kwartaalcijfers vorige week koopwaardig.

Klik hier voor het complete interview met Maarten Wetselaar.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.