Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 3 mei 10:00

Pijnlijke rally Exxon Mobil, en twee minder pijnlijke verkooptips

0 0 Leestijd ongeveer

‘Verkopen’ luidt ons advies voor twaalf internationale aandelen. Op grond van technische analyse verwachten wij dat ze geen rendement zullen opleveren. Drie verkooptips stellen we nu bij wijze van kennismaking open voor niet-abonnees.

De fondsen komen voor op een van de lange lijsten met verkooptips die Beleggers Belangen wekelijks op donderdag publiceert.

Twaalf maanden

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën, met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij in de categorie technische analyse: ‘Reeks shortposities stopgezet’.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: PIJNLIJKE RALLY EXXON MOBIL, EN TWEE MINDER PIJNLIJKE VERKOOPTIPS

Krachtige bear market rally voor Exxon Mobil (4 april)

Dat niet alle shortposities succesvol zijn, bewijst Exxon Mobil. Daar doet een krachtige opwaartse rally pijn (verlies op de shortpositie staat nu op een 18,5%). Het verkoopsignaal van begin dit jaar leek volkomen gerechtvaardigd. De koers had namelijk al een aantal lager liggende toppen laten zien en zakte onder de belangrijke horizontale trendlijn op $72. Het probleem is echter dat de koers bezig kan zijn met een zogeheten V-spike-bodem. Hierbij wordt een snelle daling gevolgd door een even snelle en harde stijging. Bij dergelijke bodems kunnen verkoopadviezen helaas pas laat teruggedraaid worden. We houden het verkoopadvies nog even aan en kijken of de koers een nieuw patroon van toppen en bodems laat zien. De MACD is al naar de koopmodus gedaan. Dat geldt nog niet voor het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde.

Meerdere seinen op rood voor Gilead (19 april)

Voor Gilead Sciences geldt sinds begin dit jaar een verkoopadvies. Aanleiding was een koers die onder de horizontale steun op $63 terechtkwam. De indicatoren stonden toen al geruime tijd in de verkoopmodus, dus kwam het shortadvies rijkelijk laat. We hebben nog niet veel plezier van de positie. De koers is namelijk wat hersteld, al is de stijging nog beperkt, veel beperkter dan bij de meeste andere aandelen die dit jaar zijn gestegen. Het herstel is nog niet in de buurt gekomen van de vorige top. Dit spreekt nog niet bepaald tot de verbeelding. Niettemin lijkt er zich een steunzone te vormen tussen de $60 en $63. Het is nu afwachten wat de koers gaat doen. Voor een houdadvies moet afgerekend worden met de weerstandszone tussen de $69 en $70 en het dalende 40-weeks gemiddelde. De kans op verdere verzwakking lijkt vooralsnog groter dan een doorbraak door deze zone.

Vodafone vooralsnog in dalend trendkanaal (4 april)

Er heerst verdeeldheid in de telecomsector. Terwijl Deutsche Telecom en ook KPN op ‘kopen’ staan, geldt voor Vodafone nog altijd een verkoopadvies. En dit advies dateert alweer van zomer van vorig jaar, toen de koers uit een brede zijwaartse beweging zakte. Daarna ontstond een dalend trendkanaal en daar zit de koers nog altijd in. Het verkoopadvies blijft dus staan. Inmiddels staat de shortpositie op een winst van ruim 21%. Er is wel een positieve divergentie te zien tussen de koers en de MACD (lagere bodems koers, hogere bodems MACD). Dat is meestal een signaal van onderliggende kracht. Maar zoals eerder opgemerkt moet een dergelijke divergentie altijd worden bevestigd voordat we kunnen kopen. In dit geval zou een definitieve uitbraak uit het dalende trendkanaal, met een hogere top en bodem, zo’n bevestiging kunnen zijn.

De meest recente andere gratis koop- en verkoopadviezen:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.