Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 2 mei 10:08

Reeks shortposities stopgezet

0 0 Leestijd ongeveer

Bevatte ons overzicht vier weken geleden nog 26 internationale aandelen met een verkoopadvies, dat aantal is nu geslonken tot twaalf. Veel shortposities zijn dus stopgezet. Het gaat hier om verkoopadviezen op basis van technische analyse, met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Een keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor internationale aandelen.

Technische verkooptips

Vandaag het overzicht van onze technische verkoopadviezen op Europese en Amerikaanse aandelen.

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Advieswijzigingen

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen voor aandelen zijn de geldende adviezen voor deze internationale aandelen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus, in tegenstelling tot de adviezen, soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze technische verkooptips voor internationale aandelen.

AT&T
AT&T al lang op ‘verkopen’ (7 maart)
AT&T is een van onze langstlopende Amerikaanse shortadviezen. Al in september 2017 werd het aandeel op ‘verkopen’ gezet, toen de koers door de horizontale steun op $36 zakte. In het begin werden beleggers die het aandeel short zaten, nog even flink op de proef gesteld.
Biogen
Bodem weggeslagen onder Biogen (29 maart)
De bodem is weggezakt onder Biogen. De koers heeft in korte tijd twee belangrijke steunlijnen doorbroken. Ten eerste de stijgende steunlijn getrokken onder de laatste twee bodems en ten tweede de horizontale steunlijn op $250.
Deutsche Bank
Deutsche Bank nog altijd in dalend trendkanaal (4 april)
Deutsche Bank zit nog altijd in het dalend trendkanaal dat nu een jaar intact is. Hoewel de koers recent trachtte opwaarts uit te breken, blijft het aandeel op de lijst van verkoopadviezen staan. Het verkoopsignaal dateert alweer van maart vorig jaar.
DowDuPont
DowDuPont in zijwaartse range (2 mei)
DowDuPont staat sinds oktober vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen uit een stijgend trendkanaal en daarna ook onder de steun van de vorige bodem van begin 2018. Na het verkoopsignaal is de koers wel gedaald, maar de laatste maanden is een zijwaartse beweging ontstaan.
Exxon Mobil
Krachtige bear market rally voor Exxon Mobil (4 april)
Dat niet alle shortposities succesvol zijn, bewijst Exxon Mobil. Daar doet een krachtige opwaartse rally pijn (verlies op de shortpositie staat nu op een 18,5%). Het verkoopsignaal van begin dit jaar leek volkomen gerechtvaardigd.
Gilead Sciences
Meerdere seinen op rood voor Gilead (19 april)
Voor Gilead Sciences geldt sinds begin dit jaar een verkoopadvies. Aanleiding was een koers die onder de horizontale steun op $63 terechtkwam. De indicatoren stonden toen al geruime tijd in de verkoopmodus,
dus kwam het shortadvies rijkelijk laat.
Goldman Sachs
Goldman Sachs lijkt op Dow Jones (15 maart)
De koersontwikkeling van Goldman Sachs vertoont gelijkenissen met die van de Dow Jones. Ook hier is een V-spike-bodem te zien, een snelle daling gevolgd door een even snelle stijging. Vlak voor de voltooiing van de V-spike gaat de koers vaak even zijwaarts, in de vorm van een vlagpatroon.
HSBC
Verkoopadvies HSBC bevestigd (15 maart)
HSBC staat sinds oktober vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen door de horizontale steunlijn net iets onder de 650p. Begin 2018 waren de indicatoren al negatief geworden, maar we hebben toen gewacht op een doorbraak door een belangrijke steun.
Orange
Orange bewijst grilligheid markt (15 februari)
Dat het snel kan verkeren op de aandelenbeurzen bewijst Orange. Lange tijd zat het aandeel gevangen in een neutrale driehoek. Eind 2018 brak Orange hier opwaarts uit, tegen het overheersende negatieve sentiment op de aandelenbeurzen in.
Siemens
Siemens in breed dalend kanaal (2 mei)
Siemens zit, ondanks het huidige herstel, nog altijd in het dalend trendkanaal opgesloten. Het verkoopadvies dat eind vorig jaar werd afgegeven blijft intact. Dit advies kwam tot stand toen de koers door de horizontale steunlijn op €100 zakte.
Vale
Winst nemen op longpositie Vale (22 februari)
Het wordt dan eindelijk tijd om een keer winst te nemen op de longpositie die wij sinds een aantal jaren aanhouden in Vale. En het is niet zomaar een winst: ik incasseer 130%. Resultaten worden vaak positief beïnvloed door enkele grote positieve uitschieters.
Vodafone
Vodafone vooralsnog in dalend trendkanaal (4 april)
Er heerst verdeeldheid in de telecomsector. Terwijl Deutsche Telecom en ook KPN op ‘kopen’ staan, geldt voor Vodafone nog altijd een verkoopadvies. En dit advies dateert alweer van zomer van vorig jaar, toen de koers uit een brede zijwaartse beweging zakte.

In de jongste uitgave van Beleggers Belangen vindt u onze laatste technische verkoopadviezen op een rij.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!