Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
houden
Aandelen Nederland

Aperam

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Unibail-Rodamco Westfield

Advies
houden
Aandelen Nederland

Wereldhave

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

L'Oréal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Intel

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
kopen

Actueel advies

Advies Hein Praats, 30 apr 2019 10:15

Kwartaalcijfers Fugro vallen tegen

0 0 Leestijd ongeveer

In een ‘traditioneel zwak kwartaal’ steeg weliswaar Fugro’s omzet, maar kwam de marge op het bedrijfsresultaat lager uit dan vorig jaar. De positieve outlook blijft onveranderd.

De cijfers die Fugro afgelopen vrijdag bekend maakte, waren zwakker dan verwacht. De marge op het bedrijfsresultaat daalde naar ongeveer -5%, waarmee het bedrijf meer verlies leed dan vorig jaar. De omzet steeg wel met 12,7%, voornamelijk door groei in de wind-, olie- en gasmarkt en het orderboek groeide met 6,9%.

Tegenvallers

Vooral de bedrijfsonderdelen Marine Asset Integrity en Seabed Geosolutions bij aan de tegenvallende cijfers. Ook liepen de schulden op, waardoor de schuldratio (de verhouding tussen nettoschuld en ebitda) steeg tot 2,8. Dat ligt niet ver van de bovengrens van 3,0 die in de bankconvenanten is opgenomen en waarboven Fugro opnieuw met de banken zal moeten gaan onderhandelen. Volgens cfo Paul Verhagen heeft de schuldratio gepiekt in het eerste kwartaal en zal die aan het einde van 2019 lager liggen door een stijgend bedrijfsresultaat en afnemende schulden.

Maar goede vooruitzichten

Ook ceo Mark Heine merkte in zijn toelichting op voor de rest van het jaar optimistisch te zijn. Heine ziet de markt groeien en de prijzen verbeteren in offshore wind, olie & gas en de afdeling Seabed Geosolutions profiteren van gunstiger contracten. Daarnaast zei de ceo dat Fugro zich ook steeds meer richt op activiteiten met hogere marges, wat de kwaliteit van het orderboek ten goede zou moeten komen. Bovendien kondigde hij voor de afdeling Marine Asset Integrity hervormingen aan om de kansen van geleidelijk verbeterde marktomstandigheden beter te kunnen benutten.

Dat de verwachtingen van Fugro voor het gehele jaar onveranderd bleven, sluit wat mij betreft aan bij het ‘traditioneel zwakke eerste kwartaal’, zoals Heine de tegenvallende cijfers tijdens de presentatie noemde. Hoewel beleggers teleurgesteld reageerden en het aandeel de week 7% lager afsloot, blijft mijn koopadvies van kracht, waarbij ik wel de schuldratio goed in de gaten zal houden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!