Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Advies Hildo Laman, 30 apr 16:35

Facebook: hogere omzet, lagere winst

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Facebook heeft goede eerstekwartaalresultaten gepresenteerd. De omzet nam met 26,0% toe. Wel daalde de nettowinst flink.

De oorzaak van de winstdaling is een begrote kostenpost van $3 mrd vanwege het onderzoek van de Amerikaanse Federal Trade Commission maar het Facebook-platform en de gebruikersdata.

Waardering niet heel hoog

Ook zonder deze post zouden de winstmarges echter lager zijn uitgekomen. Facebook maakt meer kosten voor onder andere de privacy van gebruikers. Daarom verlaag ik mijn wpa-taxatie voor 2019 van $8,30 naar $7,50. De k/w van Facebook is daarmee ongeveer 26. Dat is niet absurd hoog. Gezien het risico op een nieuwe rel, over privacy, nepgebruikers of iets heel anders, blijft het advies echter ‘verkopen’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!