Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 25 apr 10:58

Deze twaalf aandelen doen het niet denderend

0 0 Leestijd ongeveer

De afgelopen drie maanden hebben wij voor twaalf Nederlandse aandelen op basis van technische analyse een verkoopadvies gegeven. Deze verkoopadviezen zijn tot stand gekomen met een beleggingshorizon van twaalf maanden. U vindt ze hier op een rijtje.

Een keer in de maand plaatst Beleggers Belangen twee verkooplijsten die tot stand zijn gekomen via technische analyse: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen. We geven de tips met een beleggingshorizon van twaalf maanden als uitgangspunt.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze technische verkooptips van internationale aandelen. Hier vindt u ons laatste overzicht met technische verkoopadviezen: van deze 26 aandelen moet u het níet hebben.

Vandaag het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Expliciete adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) melden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan de fondsen hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

AND
Winst shortpositie AND ruim 50% (5 april)
AND heeft sinds eind 2017 een verkoopadvies. De koers zakte toen door de horizontale steun op €6,20, waarna een flinke daling ontstond. De winst op de shortpositie is inmiddels tot ruim boven de 50% opgelopen. De laatste weken lijken de dalingskrachten af te nemen.
Beter Bed
Beter Bed: een van de beste shortposities (15 februari)
Beter Bed behoort tot onze succesvolste shortposities. Het aandeel heeft sinds oktober 2017 een verkoopadvies. De koers zakte toen uit een licht stijgende wig. Dat is een patroon waarbij de stijgende steunlijn iets steiler loopt dan de stijgende weerstandslijn.
Curetis
Daling Curetis niet te stuiten (5 april)
De dalende trend van Curetis lijkt maar niet te stuiten. De laatste weken is de koers verder gezakt. Het verkoopadvies, dat dateert van oktober vorig jaar, blijft dan ook intact. Curetis werd destijds op ‘houden’ gezet toen de koers door de horizontale steunlijn op €3,30 zakte.
Eurocommercial Properties
Verkoopadvies Eurocommercial Properties herhaald (15 februari)
Eurocommercial Properties staat sinds september vorig jaar op ‘verkopen’. Aanleiding was de val van de koers uit een zijwaarts trendkanaal, met steun op €33 en weerstand op €38. Ondertussen is de winst op onze shortpositie opgelopen tot zo’n 10%.
Kendrion
Kendrion toont nauwelijks herstel (8 februari)
Kendrion zit nog altijd in een dalende trend. De goede januarimaand heeft het aandeel nog weinig positiefs gebracht. Er is hoegenaamd geen herstel te zien geweest en dat is een veeg teken. We laten het aandeel daarom op ‘verkopen’ staan.
Klépierre
Al langer patroon van lagere toppen bij Klépierre (15 maart)
Klépierre staat sinds september vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen door de horizontale steun op €31. Eigenlijk had het aandeel al eerder op ‘verkopen’ moeten worden gezet. Er was namelijk al een patroon van lagere toppen waarneembaar.
Pharming
Recent herstel Pharming overtuigt nog niet (28 maart)
Pharming heeft recent herstel laten zien. Dit is echter niet krachtig genoeg en we laten het aandeel daarom op de verkooplijst staan. De koers is ten eerste niet door het 40-weeks gemiddelde gebroken. Ten tweede is er nog geen sprake van een nieuw patroon van hoger liggende toppen en bodems.
Probiodrug
Verkoopadvies Probiodrug niet ter discussie (5 april)
Probiodrug zit nog altijd in een dalende trend. Het verkoopadvies staat niet ter discussie. Dat dateert van september 2017, toen de koers onder een horizontale steunlijn zakte. Inmiddels staat de winst op de shortpositie op 87,5% en we voelen ons nog steeds comfortabel in deze positie.
PostNL
Laat shortsignaal voor PostNL (15 maart)
PostNL heeft sinds de herfst van vorig jaar een verkoopadvies. De koers zakte toen door de horizontale steun op €2,90. Daarmee kwam ook dit shortsignaal redelijk laat. Het aandeel liet al langere tijd een serie lager liggende toppen zien.
Randstad
Randstad: pullback naar oude steunzone (28 maart)
Randstad heeft een krachtig herstel laten zien. De grote vraag is of dit voldoende is om het aandeel weer op de lijst met houdadviezen te zetten. Vooralsnog is het antwoord nee.
Sligro
Ook aan Sligro’s succes komt een einde (15 februari)
Sligro is lange tijd een van onze succesvolste kooptips geweest. Het koopadvies dateerde van februari 2017, toen het aandeel afrekende met een horizontale weerstand, iets boven de €29. Daarna ontstond een opwaarts trendkanaal waarbinnen de koers gestaag omhoog bewoog en de winst op de longpositie opliep.
Unibail-Rodmaco-Westfield
Unibail-Rodamco-Westfield plaatst hogere bodem (28 maart)
Unibail-Rodamco-Westfield heeft recent een hogere bodem neergezet. Dit zegt echter nog te weinig om het aandeel van de verkooplijst te halen. Het verkoopadvies dateert alweer van begin vorig jaar. De koers zakte toen uit een grote aflopende driehoek.

De volledige technische analyses, inclusief die van internationale aandelen, vindt u in elke uitgave van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!