Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 24 apr 11:02

Stakingstegenvaller voor Ahold Delhaize

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Een werknemersstaking bij de Amerikaanse dochter Stop & Shop van Ahold Delhaize ligt ten grondslag aan een lagere winstverwachting.

De staking bij Ahold Delhaize-dochter Stop & Shop is voorbij. Afgesproken is om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren.De elfdaagse staking leidde tot extra kosten door minder omzet en onverkoopbare goederen. Het bedrijf schat de eenmalige kosten op $90-110 mln. Niet is gemeld hoeveel de loonkosten permanent stijgen. Wel heeft het bedrijf gemeld dat de operationele marge nu licht lager zal zijn dan in 2018. De winst per aandeel zal in plaats van hoogenkelcijferig (5-9%) laagenkelcijferig worden. Ik zie daarom reden bij de k/w van 12,6 van ‘kopen’ naar ‘houden’ te gaan.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!