Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 23 apr 10:00

Gratis kooptips: Deutsche Post gaat hard

0 0 Leestijd ongeveer

We hebben de afgelopen maanden een reeks kooptips gegeven voor buitenlandse aandelen, waaronder Deutsche Post, dat snel promotie maakt. Op basis van technische analyse verwachten wij de komende twaalf maanden rendement van deze kooptips. Ter kennismaking stellen we nu drie adviezen open voor niet-abonnees.

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: Technische koopadviezen voor zestien aandelen.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Vandaag: Gratis kooptips – Deutsche Post gaat hard

Air Liquide doorbreekt belangrijke weerstand (12 april)
Air Liquide heeft recent een belangrijke horizontale weerstandslijn doorbroken, die was getrokken over de laatste toppen op €114. Dit rechtvaardigt een nieuw koopsignaal. Achteraf gezien had dit aandeel in de herfst van vorig jaar niet op ‘houden’ hoeven te worden gezet. We gaven het aandeel eind vorig jaar een houdadvies toen de koers achtereenvolgens uit een stijgend trendkanaal en onder de horizontale steun op €104 zakte (en ook de MACD onder de nullijn was gezakt). Maar zoals we bij de meeste andere aandelen hebben gezien, is ook bij Air Liquide sinds begin dit jaar sprake van een krachtig herstel. Zo krachtig zelfs dat oude toppen zijn uitgenomen en het aandeel weer op ‘kopen’ moet worden gezet. De koers kan in eerste instantie oplopen naar de bovenkant van het oude stijgend trendkanaal. Dat ligt nu ver weg, dus is er veel stijgingspotentieel.

Deutsche Post promoveert snel (19 april)
Vorig maand werd Deutsche Post op ‘houden’ gezet. De koers brak toen uit het dalende trendkanaal. Nu is het technische plaatje verder verbeterd en is zelfs een koopadvies gerechtvaardigd. Na de uitbraak uit het kanaal is de koers namelijk eerst door een horizontale trendlijn op €27,20 gebroken, daarna werd de weerstand van de vorige top op €29 uitgenomen. En tot slot draaiden de indicatoren naar de koopmodus. Het is opvallend dat de eerste verbetering, eind 2018, een positieve divergentie was tussen de koers en de MACD. De koers maakte daarbij nog lagere bodems, terwijl de MACD hogere bodems liet optekenen. Positieve divergenties zijn op zichzelf nooit een koopsignaal. Pas als ze bevestigd worden door bijvoorbeeld doorbraken door belangrijke weerstanden kan weer met kopersogen naar de grafiek gekeken worden. Zoals nu dus.

Walt Disney op ‘kopen’ ondanks tegenvaller (29 maart)
Met de recente neerwaartse correctie lijkt het er op dat Walt Disney geen hogere top gaat neerzetten dan de vorige uit oktober vorig jaar. Daarmee is de symmetrie uit de stijgende trend weggeslagen. Niettemin laat ik het aandeel op ‘kopen’ staan, ook al bedraagt het verlies nu ruim 5%. Ten eerste omdat de stijgende steunlijn getrokken onder de belangrijkste bodems vanaf 2016 nog steeds intact is. Ten tweede omdat zich nu eigenlijk een neutrale driehoek vormt. Dat is een patroon waarbij de dalende weerstandslijn ongeveer eenzelfde hellingshoek heeft als de stijgende steunlijn (maar dan met negatief teken). Neutrale driehoeken worden meestal verlaten in de richting van de oorspronkelijk trend, die in dit geval stijgend was. Daarom ligt in dit geval een opwaartse uitbraak uit de recent gevormde driehoek voor de hand.

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Dit waren de eerdere afleveringen van de gratis koop- en verkooptips:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.