Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Tipterugblik: Republic Services

0 0 Leestijd ongeveer

Het Amerikaanse Republic Services Group bewijst dat saaiheid een aantrekkelijke eigenschap kan zijn in de beleggingswereld. Sinds het aandeel twaalf maanden geleden getipt werd, is de beurskoers met 21% opgelopen. Dankzij het valuta-effect en dividend ligt het rendement voor Europese beleggers zelfs nog iets hoger.

Republic Services Group (RSG) is een van de grootste vuilverwerkers van de Verenigde Staten. Het concern haalt bij 14 miljoen klanten het afval op, om dat vervolgens te verwerken, recyclen of op te slaan. Dat is een saaie activiteit met een voorspelbare inkomstenstroom. Dat verklaart waarom de beurskoers een stuk minder fluctueert dan het Amerikaanse marktgemiddelde. Voor de kenners: de bèta van het aandeel komt op 0,56. Ondanks de relatief lage volatiliteit, is de koers met 21% omhoog geschoten sinds het aandeel twaalf maanden geleden werd getipt.

Hogere marge door robotisering

De onderneming heeft de wind in de rug van internationale groei en een stijgende marge. Na enkele jaren van investeren is de hele vloot vuilniswagens gemoderniseerd. Dankzij robotisering hoeft het concern minder mensen in te zetten. Dat komt tot uitdrukking in een stijging van de operationele marge van 14,4% in 2013 naar 17,1% vorig jaar.

De stijgende winst wordt voor een groeiend deel met aandeelhouders gedeeld. De snelheid waarmee de onderneming het dividend opschroeft, is stapsgewijs toegenomen van 6,7% in 2016 naar 8,7% vorig jaar. Hoewel de hoogte van het dividend niet echt tot de verbeelding spreekt (1,9%), geldt dat dus wel voor de groei van de uitkering. Ondanks de hoge waardering (k/w 24,3) maakt de dividendgroei het samen met het vooruitzicht van een in lijn met de inflatie wat sterker stijgende omzet het nog altijd de moeite waard om het aandeel te kopen.

Kerncijfers
Fondscode (ticker)RSG
BeursNYSE
Hoogste koers 12 mnd$81,20
Laagste koers 12 mnd$64,13
Beurswaarde:$25,4 mrd
Koers-winstverhouding 2019 (t)24,3
Dividendrendement (t)1,90%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!