Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 22 apr 10:30

Onze internationale hoogvliegers

0 0 Leestijd ongeveer

Met Nestlé gaat het zo goed dat de koers zich in ‘uncharted territory’  bevindt. In elk geval wanneer we het bekijken door de ogen van de technische analyse. U vindt hier naast Nestlé alle internationale aandelen waarvoor wij de afgelopen drie maanden, op basis van technische analyse, koopadviezen hebben gegeven.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van onze kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van technische analyse: Alle zestien goed. Vandaag het overzicht van buitenlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor buitenlandse aandelen.

Air Liquide
Air Liquide doorbreekt belangrijke weerstand (12 april)
Air Liquide heeft recent een belangrijke horizontale weerstandslijn, getrokken over de laatste toppen op €114, doorbroken. Dit rechtvaardigt een nieuw koopsignaal. Achteraf gezien had dit aandeel in de herfst van vorig jaar niet op ‘houden’ hoeven te worden gezet.
Allianz
Beeld Allianz heel snel gedraaid (22 maart)
Allianz heeft in korte tijd het technische beeld omgedraaid van ‘verkopen’ naar ‘kopen’. We hadden het aandeel in juni vorig jaar op ‘verkopen’ gezet, nadat achtereenvolgens de stijgende steunlijn en de horizontale steunlijn rond de €175 te zwak waren gebleken. Toen de koers enkele weken geleden tot tweemaal toe steun wist te vinden op een andere horizontale steunlijn, te weten op €170, hebben we het advies opgewaardeerd.
Alphabet
Alphabet verdient weer een koopadvies (22 maart)
Alphabet werd op ‘houden’ gezet toen de koers uit het stijgende trendkanaal zakte waarin het jaren had gezeten. We incasseerden destijds een mooie winst op de longpositie. We lieten het aandeel op ‘houden’ staan zolang de koers boven de horizontale steun op $99 zou blijven. Die steun heeft steeds gehouden, ondanks dat de indicatoren op een gegeven moment negatief werden. Recent is de koers weer opgelopen.
Amazon
Amazon levert het meeste op (5 april)
Amazon is onze meest winstgevende trade. Het rendement van de longpositie is tot boven de 375% gestegen. Toch willen we nog geen winst nemen, hetgeen makkelijk had gekund omdat de koers eind vorig jaar uit het opwaarts trendkanaal zakte. Dergelijke uitbraken zien we wel vaker.
BP
BP moet advies nog waarmaken (15 februari)
BP heeft recent steun gevonden op een stijgende steunlijn getrokken onder de laatste drie bodems. Het koopadvies, dat dateert van mei vorig jaar, blijft geldig. Dit advies ontstond toen de koers door de horizontale weerstand op 520p brak. Maar eerlijk is eerlijk, we hebben nog niet zoveel profijt gehad van dit advies.
Coca-Cola
Coca-Cola doet het relatief goed (1 maart)
Coca-Cola staat sinds november op ‘kopen’. Het koopsignaal werd gegenereerd toen de koers door de horizontale weerstand op $47 brak en het 40-weeks gemiddelde begon te stijgen. Bovendien gaf de relatieve-sterktelijn aan dat Coca-Cola het relatief goed deed ten opzichte van de andere aandelen uit de brede index (de S&P500).
Deutsche Post
Deutsche Post promoveert snel (19 april)
Vorig maand werd Deutsche Post op ‘houden’ gezet. De koers brak toen uit het dalende trendkanaal. Nu is het technische plaatje verder verbeterd en is zelfs een koopadvies gerechtvaardigd. Na de uitbraak uit het kanaal is de koers namelijk eerst door een horizontale trendlijn op €27,20 gebroken.
Deutsche Telekom
Deutsche Telekom in opwaarts trendkanaal (5 april)
Deutsche Telekom staat sinds november vorig jaar op ‘kopen’. De koers had toen een groot aantal technische verbeteringen laten zien. Zo was het aandeel door de horizontale trendlijn rond de €14,50 gebroken. Ook lagen de laatste bodems steeds hoger.
Intel
Technisch beeld Intel sterk verbeterd (12 april)
Intel heeft vanaf september vorig jaar op ‘houden’ gestaan. De koers was namelijk in het voorjaar van 2018 uit een stijgende wig gezakt. Toen in september de indicatoren ook nog eens neerwaarts draaiden, konden we niets anders dan afscheid nemen van de shortpositie die we vanaf de herfst van 2017 aanhielden.
Johnson & Johnson
Vreemde curve bij Johnson & Johnson (15 maart)
Johnson & Johnson heeft een wat merkwaardig koersverloop gehad. We hadden het aandeel in november vorig jaar op ‘kopen’ gezet nadat de koers uit een vlagpatroon was gebroken, de horizontale weerstand op $135 was gebroken en de indicatoren in de koopmodus terecht waren gekomen. De koers steeg aanvankelijk even.
L'Oréal
L’Oréal weet nu wel te overtuigen (15 februari)
L’Oréal stond sinds de herfst van vorig jaar op ‘houden’, maar daar komt nu een eind aan. De koers zakte destijds uit een opwaarts trendkanaal en het leek me beter aan de zijlijn te gaan staan. Hoewel de koers weer snel terugkwam in het trendkanaal werd er geen hogere top neergezet.
LVMH
LVMH heeft voor mooie winst gezorgd (22 maart)
Op LVMH hebben we over de jaren 2016, 2017 en de eerste helft van 2018 met een longpositie een mooie winst behaald. Eind vorig jaar is het aandeel op ‘houden’ gezet. De opwaartse steunlijn sneuvelde toen en de koers zakte door de horizontale steun op €280. Daarna ontstond een dalend trendkanaal.
McDonald's
McDonald’s nog altijd in stijgende trend (15 maart)
McDonald’s staat sinds november vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen door een tweetal horizontale weerstanden op respectievelijk $170 en $180. Het aandeel zit nog altijd in een stijgende trend. Daarom herhalen we het eerder afgegeven koopadvies. De koers is helaas wel iets teruggevallen.
Microsoft
Verkoopdruk Microsoft voorbij (22 februari)
Microsoft heeft beleggers in de laatste jaren rijkelijk beloond. Toch ontkwam het aandeel gedurende het vierde kwartaal van vorig jaar niet aan de nodige verkoopdruk, die uiteindelijk leidde tot een korte excursie onder het 40-weeks gemiddelde. Ondanks deze beschadiging van het technische beeld is de stijgende trend niet ten einde.
Nestlé
Nestlé in ‘uncharted territory’ (29 maart)
Nestlé heeft sinds oktober 2018 een koopadvies. De koers brak toen uit een pauzepatroon nadat eerder al een bodempatroon was voltooid (dubbele bodem). Nestlé steeg na het koopsignaal aanvankelijk richting de CHF86, waar een belangrijke horizontale weerstand lag.
Novartis
Novartis boezemt nog altijd vertrouwen in (15 maart)
Novartis beweegt nog altijd in het stijgend trendkanaal. We herhalen daarom het koopsignaal van oktober 2018. De koers brak toen, tegen het negatieve marktsentiment in, door de weerstanden van enkele vorige toppen. Tegelijkertijd brak de MACD door de nullijn en begon het 40-weeks gemiddelde te stijgen.
Oracle
Oracle probeert uit te breken (22 maart)
Het is nog pril, maar Oracle probeert uit te breken uit de weerstandszone op $52-53. Aangezien dit een belangrijke zone is en niet uit te sluiten is dat meer kopers in de bus stappen, zetten we het aandeel alvast op ‘kopen’. Er zijn meer redenen om positief te zijn.
Pfizer
Pfizer boet aan kracht in (25 januari)
De stijging van Pfizer verliest aan kracht. De koers is in de voorbije weken een kleine $5 gedaald, wat relatief een matige prestatie is omdat de koersen in de Verenigde Staten in de tweede en derde week van januari flink opwaarts corrigeerden. Ondanks de recente neerwaartse correctie blijft het aandeel op de kooplijst staan.
Procter & Gamble
Procter & Gamble laat zich lastig lezen (8 februari)
Procter & Gamble heeft sinds oktober een koopadvies. De koers had toen net een zogenaamde V-spike-bodem laten zien. Dat is een bodempatroon dat bestaat uit een snelle daling gevolgd door een even zo snelle stijging. Helaas is het technisch lastig om al vroeg in de bodemformatie te kopen. De voltooiing kan pas laat worden waargenomen.
Rio Tinto
Rio Tinto: op naar hogere koersen (22 februari)
Beleggers hebben lange tijd geen plezier beleefd aan het aandeel Rio Tinto. Degenen die begin 2017 waren ingestapt, hadden twee jaar later geen enkele koerswinst geboekt. Aan deze situatie is nu een eind gekomen. Enkele weken terug brak het aandeel overtuigend door de weerstand rond 4000p heen. Waarschijnlijk is dit het startschot voor een langere periode van hogere koersen.
Roche
Bulls hebben het voor het zeggen bij Roche (29 maart)
Roche heeft recent afgerekend met de weerstand van de top uit het voorjaar van 2017. Die lag op CHF273. Dit is een duidelijk signaal dat de bulls het voor het zeggen hebben. Het betekent tevens dat mijn eerdere koopsignaal kan worden herhaald.
Sanofi
Kopers even in de schaduw bij Sanofi (1 maart)
De kopers hebben het bij Sanofi even minder voor het zeggen. Niettemin handhaven we het koopadvies dat dateert van oktober vorig jaar. De koers liet toen een krachtig herstel zien, terwijl de meeste aandelen het moeilijk hadden. De malaise van december kreeg echter ook vat op het aandeel: de koers zakte terug.
Verizon
Verizon zit in een dip (8 februari)
Verizon zakt de laatste weken – tegen het algemene marktherstel in – flink terug. De opwaartse trend is echter nog intact en ik laat het aandeel daarom op ‘kopen’ staan. Het koopsignaal is alweer van december 2017. De koers brak toen uit een dalend trendkanaal, terwijl tegelijkertijd de indicatoren positief draaiden.
Vivendi
Stroomversnelling bij Vivendi (22 februari)
Een jaar lang leek er geen schot te zitten in de beursontwikkeling van Vivendi. Tekenen daarvan in de weekgrafiek waren het zijwaartse verloop van het 40-weeks gemiddelde en het meanderen van de MACD-indicator boven en onder de nullijn. Gelukkig is aan deze situatie een einde gekomen.
Walmart
Nog niet veel profijt van Walmart (1 maart)
Walmart is in november vorig jaar op ‘kopen’ gezet. De koers wist toen met succes op te veren van een stijgende steunlijn, terwijl zowel de MACD (boven de nullijn) als het 40-weeks gemiddelde een opwaartse krul liet zien. Echt veel profijt hebben we nog niet van onze longpositie.
Walt Disney
Walt Disney op ‘kopen’ ondanks tegenvaller (29 maart)
Met de recente neerwaartse correctie lijkt het er op dat Walt Disney geen hogere top gaat neerzetten dan de vorige uit oktober vorig jaar. Daarmee is de symmetrie uit de stijgende trend weggeslagen. Niettemin laat ik het aandeel op ‘kopen’ staan, ook al bedraagt het verlies nu ruim 5%.

In de digitale editie (en uiteraard ook in de gedrukte editie) kunt u de analyses van de aandelen in hun geheel lezen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!