Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Overig Karel Mercx, 21 apr 12:00

Gouden kwartaal voor de vijf ijkpersonen

0 0 Leestijd ongeveer

Maart bekroonde een gouden kwartaal voor de portefeuilles van de vijf ijkpersonen van de opleiding Gestructureerd opbouwen van je vermogen. Een maandverslag:

Erik Offensief

De portefeuille van Erik Offensief is op dreef. Maart was met 1,73% de derde maand op rij met een positief rendement. De belangrijkste drijfveer in maart waren de Amerikaanse hoogrenderende obligaties en de Europese bedrijfsobligaties. Voor 2019 is het rendement opgelopen tot 9,0% en sinds de start in 2016 staat er +13,8%. Het gemiddeld geannualiseerd jaarrendement liep op tot 5,3%. Vorige maand lag dat met 4,72% nog onder zijn langetermijndoelstelling van 5,0% per jaar. Nu ligt Erik perfect op schema om rustig van zijn oude dag te gaan genieten.

Erik Defensief

Erik Defensief heeft net als Erik Offensief de hoogste portefeuillestand ooit bereikt. Zijn minst presterende ETF was in maart die met Europese hoogrenderende obligaties met een rendement van 0,9% en de best presterende ETF was het mandje Amerikaanse bedrijfsobligaties, die met 4,4% aandikte. Het gemiddelde geannualiseerd jaarrendement steeg van 2,8 naar 3,2%. Dit ligt onder de doelstelling van Erik, maar dit is de prijs van zijn keuze om het in stand houden van zijn vermogen te laten prevaleren boven het mikken op een rendement van 5,0%.

Floris

Floris is de jongste van iedereen en daarom mag hij het meeste risico nemen. In een jaar als 2019 waarin de financiële markten in vuur en vlam staan zijn de rendementen fantastisch. Floris’ jaarrendement over 2019 is 12,3% en sinds de start heeft hij 19,3% gemaakt. Het gemiddelde geannualiseerd jaarrendement van 7,3% is zoals verwacht. Maar wanneer het misgaat zoals in 2018, dan kan hij 15,7% onder water komen. De dalingen zullen in de toekomst groter zijn. Het enige obstakel dat Floris moet blijven overwinnen is de aanvechting om dan te verkopen.

Maarten

Maarten heeft op het moment slechts drie posities: aandelen in Europa, aandelen in de opkomende markten en goud. Laatstgenoemde is bezig met een terugkeer met 13,4% rendement sinds 27 september. Oorzaken zijn de onrust in de wereld omtrent de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten, brexit, de begroting van Italië en de afkoelende wereldhandel. De centrale banken hebben door hun acties en uitlatingen er juist voor gezorgd dat aandelen uitstekend presteren. Het gevolg is dat de portefeuille van Maarten dit jaar met 9,1% is opgelopen.

Roos

De portefeuille van Roos overtreft al drie jaar de verwachtingen. De aandelen van Amerikaanse technologiebedrijven die zij bezit, zetten de ene na de andere recordstand neer. Het gevolg is dat de portefeuille van Roos de beste portefeuille is in de vorm van rendement, 21,3%, en ook qua risico. De drawdown van Floris is 2,6% hoger. De winst van de Amerikaanse techbedrijven gaat net zo hard omhoog als hun koers, waardoor de waarderingen niet oplopen. Elk ijkpersoon belegt op basis van waardering, dus wijzigingen zijn voor Roos niet nodig.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!