Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 15 apr 10:00

Alle zestien goed

0 0 Leestijd ongeveer

Zestien Nederlandse aandelen hebben de afgelopen drie maanden een koopadvies gekregen op basis van technische analyse. Met een beleggingshorizon van twaalf maanden verwachten we dat deze kooptips rendement zullen opleveren. U treft de zestien kooptips hieronder aan.

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze kooptips van buitenlandse aandelen op basis van technische analyse. Vandaag het overzicht van Nederlandse TA-kooptips.

Adviesverlaging

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Geldende adviezen

De adviezen zijn volledig actueel; elk koopadvies wordt voortdurend gemonitord en is dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor Nederlandse aandelen.

Ahold Delhaize
Koopadvies Ahold Delhaize gehandhaafd (1 februari)
Ahold Delhaize staat sinds mei vorig jaar op ‘kopen’. De koers brak toen door de horizontale weerstand op €18,60. De indicatoren stonden al rond de jaarwisseling van 2017 op 2018 in de groene zone. Na de uitbraak door de weerstand ontstond een stijgende wig.
Accell
Accell, een van de beste shortposities (22 maart)
Accell behoorde lange tijd tot onze succesvolste shortposities. Eind januari werd de winst op de short verzilverd. De koers was toen niet alleen door de dalende weerstandslijn gebroken, ook de indicatoren draaiden positief. Na het houdadvies ontstond een pauzepatroon.
Air France-KLM
Air France-KLM volgt patroon Ahold Delhaize (1 februari)
Net als Ahold Delhaize is Air France-KLM recent uit een vlagpatroon gebroken. Dit betekent dat we het eerder afgegeven koopsignaal kunnen herhalen. Dat dateert van november vorig jaar. Eind vorig jaar heb ik het aandeel op ‘kopen’ gezet toen de koers ook al uit een andere, lager liggende vlag brak.
AkzoNobel
AkzoNobel: zo snel kan het gaan (1 maart)
AkzoNobel is als een blad aan de boom omgedraaid. Eind 2018 zakte de koers nog uit een neutrale range waarna we een verkoopadvies afgaven. Vervolgens herstelde de koers zich krachtig; recent is het aandeel zelfs uit de (oude) zijwaartse range gebroken. Dit betekent dat het verkoopadvies wordt ingetrokken en direct naar een koopadvies wordt gedraaid.
ASML
ASML: alle remmen los (12 april)
Alle remmen zijn los voor ASML. En dan te bedenken dat het aandeel nog maar een half jaar geleden een verkoopsignaal afgaf. De koers was toen in een dalend trendkanaal beland. ASML is begin dit jaar uit dit
kanaal gebroken, waarna we het aandeel op ‘houden’ hadden gezet.
Besi
Besi volgt ASML (12 april)
Besi laat de laatste jaren dezelfde koerspatronen als ASML zien. Maar er zijn ook verschillen. Ten eerste waren de bewegingen heftiger, in die zin dat de toppen en bodems verder uit elkaar lagen. Ten tweede zakte de koers eerder uit het stijgend trendkanaal en was het verkoopsignaal er meer dan een half jaar eerder dan dat van ASML. Tot slot werd ook de daling al eerder gestuit.
Coca-Cola European Partners
CCEP negeert beurssentiment (22 februari)
Coca-Cola European Partners (CCEP) laat zich van zijn beste kant zien. Ondanks het negatieve beurssentiment in de maand december is het aandeel opgevangen door het belangrijke steunniveau rond €38,50. Dit steunniveau markeerde eerst nog een weerstand die werd gevormd door het hoogtepunt van 2017.
DSM
DSM: het kan verkeren (8 maart)
Het kan verkeren op de beurzen. In oktober maakte DSM zo’n duikeling dat het advies van destijds (‘kopen’) in een keer moest worden gedraaid naar ‘verkopen’. De koers zakte door een stijgende steunlijn, de indicatoren kwamen in de verkoopstand terecht en de steun van vorige bodems sneuvelde. Niets leek een daling in de weg te staan. Aanvankelijk was dat ook zo.
Fagron
Pullbacks brengen koopadvies Fagron niet in gevaar (25 januari)
In april vorig jaar is Fagron op de kooplijst gekomen. De koers brak toen uit een zijwaartse beweging en de indicatoren gaven een koopsignaal. Fagron is in eerste instantie keurig opgeveerd, maar er zijn daarna ook diverse pullbacks geweest, terug naar de bovenkant van de oude zijwaartse range.
Galapagos
Opwaardering voor Galapagos (12 april)
Galapagos heeft lang op ‘houden’ gestaan. De koers zat namelijk gevangen in een zijwaartse range met steun op €70 en weerstand op €100. De indicatoren draaiden de laatste maanden ook steeds van ‘kopen’ naar ‘verkopen’. Per saldo zat er wel een licht positieve ondertoon in de koers.
IMCD
Kort oponthoud bij ‘houden’ voor IMCD (12 april)
IMCD heeft niet lang op ‘houden’ gestaan. Toen de koers eind 2018 onder de horizontale trendlijn op €56 zakte en de MACD-indicator onder de nullijn terechtkwam, konden we niet anders dan een (forse) winst pakken op de longpositie die al een aantal jaren in de boeken zat. Achteraf was het houdadvies niet nodig geweest.
NSI
Technisch beeld NSI verder versterkt (15 februari)
Na een langdurig koopadvies hebben we NSI afgelopen herfst op ‘houden’ gezet. De koers zakte toen uit het opwaartse trendkanaal en zette een lagere bodem neer. Ook het 40-weeks voortschrijdend gemiddelde ging zijwaarts bewegen. Alle reden om onze winst op de longpositie te pakken en verder aan de zijlijn te staan, in afwachting van nieuwe ontwikkelingen.
SBM Offshore
Vingers gebrand aan SBM Offshore (1 maart)
Het laatste jaar hebben we onze vingers al verschillende malen gebrand aan SBM Offshore. De koers laat namelijk geregeld flinke uitschieters zien. Sommige uitschieters zijn zo groot dat een nieuwe trend lijkt te zijn ontstaan, maar het laatste jaar is er steeds geen vervolg. Per saldo heeft de koers in een brede zijwaartse beweging gezeten, met steun op de €11 en weerstand op €16.
Signify
Signify gaat in hoog tempo (12 april)
Signify heeft recent een belangrijke horizontale weerstand op €24,50 doorbroken. Het nog maar enkele weken geleden afgegeven houdadvies kan nu worden omgezet in een koopadvies. Daarmee heeft het aandeel in krap twee maanden tijd de trend omgedraaid van dalend naar stijgend.
Unilever
Unilever pas uitgebroken (22 maart)
Unilever heeft geruime tijd op ‘houden’ gestaan. De koers zat gevangen in een zijwaartse beweging met steun op €45 en weerstand op €50. Unilever is hier recent uitgebroken waardoor het aandeel op de kooplijst moet worden gezet. In eerste instantie lijkt het stijgingspotentieel beperkt.
Vopak
Nog weinig profijt van koopadvies Vopak (29 maart)
Vopak staat sinds mei 2018 op ‘kopen’. De koers brak toen door de weerstand van een aantal oude toppen op €43, terwijl tegelijkertijd de indicatoren in de koopmodus terechtkwamen. We hebben daarna niet veel profijt gehad van het koopadvies. Het aandeel zakte terug naar €38, waarna de koers weer opliep.

U vindt al onze adviezen voor Nederlandse én buitenlandse aandelen in het jongste nummer van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!