Updates

Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Analisten Stephen Hendriks, 7 apr 09:00

Barclays verwacht een ruimer begrotingsbeleid in Europa

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Volgens de analisten van Barclays is er ondanks hun sombere groeiverwachting en de dreigende afnemende internationale handel wel degelijk goed nieuws voor de Europese economie.

Hoger inkomen

De economische groei zal in het eerste kwartaal van dit jaar niet zijn aangetrokken, stelt Barclays. De recente sombere cijfers van de Europese inkoopmanagers waren daar nog maar eens een bevestiging van. Bovendien dreigt het gevaar van afnemende internationale handel. Maar er is volgens de bank ook wel degelijk goed nieuws voor de Europese economie. Barclays verwacht namelijk dat enkele grote Europese landen – zoals Duitsland, Frankrijk en Italië – een ruimer begrotingsbeleid gaan voeren. Dat kan dit jaar 0,2 procentpunt aan de economische groei van de eurozone bijdragen. Omdat de inflatie ook daalt, gaat het besteedbaar inkomen van consumenten in de eurozone erop vooruit. Ook voor bedrijven is een soepeler begrotingsbeleid gunstig, aldus de bank, en dat leidt tot hogere investeringsuitgaven.

Thuismarkt

Barclays ziet daarom kansen voor bedrijven die een groot deel van hun omzet op de Europese thuismarkt behalen. Die zijn vooral in sectoren als vastgoed, detailhandel, media en bouw(materialen) te vinden. De bank stelde een mandje samen met 39 aandelen die van de aantrekkende binnenlandse Europese vraag van consumenten én bedrijven kunnen profiteren. Bekende namen uit dit mandje zijn de Franse autofabrikanten Renault en Peugeot, de modeketen Inditex en reisorganisatie TUI. Andere aandelen die van extra consumentenuitgaven kunnen profiteren zijn RTL Group, Groupe SEB – bekend van merken als Tefal en Moulinex – en Beiersdorf, dat Nivea als bekendste merk heeft. Bouw(materiaal)bedrijven als Bouygues, Eiffage en Saint-Gobain profiteren van stijgende bedrijfsinvesteringen. Op de lijst van Barclays is slechts één Nederlands aandeel terug te vinden: uitzender Randstad.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!