Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Opinie Menno van Hoven, 6 apr 13:00

Column dividend: er is meer dan Unilever alleen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen

De Dividendportefeuille telt na de verkoop van Shell in 2014 (op €29,50) met Unilever al jarenlang slechts één aandeel van eigen bodem. Unilever is tevens het enige aandeel van de 25 starters in september 2011 waarvan ik nog nooit één aandeel heb verkocht.

Van alle overige posities die er sinds het begin in zitten, inclusief Microsoft, werd namelijk ooit wel een keer een (klein) stukje verkocht na een flinke koersstijging. Dat gebeurde hoofdzakelijk om een betere spreiding aan te brengen, met een samenstelling die vandaag de dag schommelt tussen pakweg 35 en 40 aandelen. Unilever zit niet voor niets in de Dividendportefeuille, met een sterke aanwezigheid in opkomende markten, een progressief dividendbeleid en, last but not least, een voor Nederlandse begrippen zeldzaam kwartaaldividend (alleen Shell, Aperam en Wereldhave betalen ook vier keer per jaar). Daarbij blijven de vooruitzichten op lange termijn goed voor Unilever, dat met een ijzersterke vrije kasstroom het dividend ook de komende jaren verder zal verhogen. Naast Unilever telt Nederland uiteraard nog veel meer mooie dividendaandelen zoals Wolters Kluwer, ASML, IMCD en DSM. Indien de beurs opnieuw een tik krijgt, staan deze hoog op mijn lijstje.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!