Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 28 mrt 10:05

Achttien verkoopadviezen voor Nederlandse aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

GrandVision

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen

De afgelopen drie maanden hebben wij achttien Nederlandse aandelen een verkoopadvies gegeven. Deze verkoopadviezen zijn tot stand gekomen met technische analyse en een beleggingshorizon van twaalf maanden. U vindt ze hier bij elkaar, van Aalberts tot Van Lanschot.

Een keer in de maand plaatst Beleggers Belangen twee verkooplijsten die tot stand zijn gekomen via technische analyse: een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen. We geven de tips met een beleggingshorizon van twaalf maanden als uitgangspunt.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze technische verkooptips van internationale aandelen. Hier vindt u ons laatste overzicht met technische verkoopadviezen: een anti-verlanglijstje met 25 internationale aandelen.

Vandaag het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Expliciete adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) melden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen alerts instellen, zodat u direct via e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan de fondsen hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze technische verkooptips van Nederlandse aandelen.

Aalberts
Aalberts flink gekelderd (18 januari)
Aalberts is hard gedaald, na de voltooiing van een drievoudige topformatie en het daaruit voortvloeiende verkoopsignaal. Inmiddels bedraagt de winst op onze shortpositie zo’n 23,5%. De koers zit in een krachtig dalende trend, hetgeen zichtbaar is aan de steeds lager liggende toppen en bodems.
Acomo
Acomo krijgt niet langer het voordeel van de twijfel (11 januari)
Acomo werd in oktober vorig jaar op ‘verkopen’ gezet. Dat was rijkelijk laat, want de koers zat al langere tijd in een dalend trendkanaal. Ook de indicatoren stonden eigenlijk al gedurende het hele vorige jaar op ‘verkopen’. Het aandeel kreeg middels een houdadvies lange tijd het voordeel van de twijfel.
Aperam
Aperam: krachtige pullback maakt nog geen stijgende trend (31 januari)
Aperam laat een mooi herstel zien vanaf het dieptepunt van eind december op €21. Maar dit herstel is nog niet krachtig genoeg om het verkoopadvies, dat dateert van april 2018, uit de boeken te halen.
Beter Bed
Beter Bed: een van de beste shortposities (15 februari)
Beter Bed behoort tot onze succesvolste shortposities. Het aandeel heeft sinds oktober 2017 een verkoopadvies. De koers zakte toen uit een licht stijgende wig. Dat is een patroon waarbij de stijgende steunlijn iets steiler loopt dan de stijgende weerstandslijn.
Brunel
Brunel kan nog verder dalen (11 januari)
Brunel staat sinds de zomer van vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen uit een zijwaartse beweging, waarvan de onderkant steun bood op €14,50. Tegelijkertijd met deze neerwaartse doorbraak gingen de indicatoren in de verkoopmodus. Inmiddels is de koers ruim 22% gedaald en er lijkt nog meer daling in het vat te zitten.
Corbion
Corbion zakt door horizontale steunlijn (3 januari)
Corbion hield nog lang stand. Maar nu de koers door de belangrijke horizontale steun op €24,50 is gezakt, is het aandeel in een dalende trend terechtgekomen. Het advies wordt verlaagd van ‘houden’ naar ‘verkopen’. Het negatieve beeld wordt ondersteund door de indicatoren.
Eurocommercial Properties
Verkoopadvies Eurocommercial Properties herhaald (15 februari)
Eurocommercial Properties staat sinds september vorig jaar op ‘verkopen’. Aanleiding was de val van de koers uit een zijwaarts trendkanaal, met steun op €33 en weerstand op €38. Ondertussen is de winst op onze shortpositie opgelopen tot zo’n 10%.
Kendrion
Kendrion toont nauwelijks herstel (8 februari)
Kendrion zit nog altijd in een dalende trend. De goede januarimaand heeft het aandeel nog weinig positiefs gebracht. Er is hoegenaamd geen herstel te zien geweest en dat is een veeg teken. We laten het aandeel daarom op ‘verkopen’ staan.
Klépierre
Al langer patroon van lagere toppen bij Klépierre (15 maart)
Klépierre staat sinds september vorig jaar op ‘verkopen’. De koers zakte toen door de horizontale steun op €31. Eigenlijk had het aandeel al eerder op ‘verkopen’ moeten worden gezet. Er was namelijk al een patroon van lagere toppen waarneembaar.
Lucas Bols
Lucas Bols blijft vooralsnog op ‘verkopen’ staan (18 januari)
Lucas Bols staat sinds de zomer van vorig jaar op ‘verkopen’. De koers was eind 2017 uit een stijgend trendkanaal gezakt, hetgeen toen een verkoopadvies rechtvaardigde. Niet in de laatste plaats omdat ook de indicatoren negatief werden.
Pharming
Recent herstel Pharming overtuigt nog niet (28 maart)
Pharming heeft recent herstel laten zien. Dit is echter niet krachtig genoeg en we laten het aandeel daarom op de verkooplijst staan. De koers is ten eerste niet door het 40-weeks gemiddelde gebroken. Ten tweede is er nog geen sprake van een nieuw patroon van hoger liggende toppen en bodems.
PostNL
Laat shortsignaal voor PostNL (15 maart)
PostNL heeft sinds de herfst van vorig jaar een verkoopadvies. De koers zakte toen door de horizontale steun op €2,90. Daarmee kwam ook dit shortsignaal redelijk laat. Het aandeel liet al langere tijd een serie lager liggende toppen zien.
Randstad
Randstad: pullback naar oude steunzone (28 maart)
Randstad heeft een krachtig herstel laten zien. De grote vraag is of dit voldoende is om het aandeel weer op de lijst met houdadviezen te zetten. Vooralsnog is het antwoord nee.
Signify
Signify: 34% op shortpositie (25 januari)
Signify kreeg in maart vorig jaar een adviesverlaging naar ‘verkopen’. De koers viel toen door de onderkant van een dalend trendkanaal. Dit betekent normaal gesproken een acceleratie van de daling. Dat gebeurde bij Signify ook en inmiddels staat de winst op de shortpositie op 34%.
Sligro
Ook aan Sligro’s succes komt een einde (15 februari)
Sligro is lange tijd een van onze succesvolste kooptips geweest. Het koopadvies dateerde van februari 2017 toen het aandeel afrekende met een horizontale weerstand, iets boven de €29. Daarna ontstond een opwaarts trendkanaal waarbinnen de koers gestaag omhoog bewoog en de winst op de longpositie opliep.
TKH
TKH blijft op verkooplijst (15 maart)
TKH heeft sinds september vorig jaar het label ‘verkopen’. De koers zakte toen door de belangrijke horizontale steun op €47. Er werd toen tevens een dubbele top, een bekend toppatroon, voltooid. Een half jaar daarvoor was TKH al uit een stijgend trendkanaal gezakt.
Unibail-Rodmaco-Westfield
Unibail-Rodamco-Westfield plaatst hogere bodem (28 maart)
Unibail-Rodamco-Westfield heeft recent een hogere bodem neergezet. Dit zegt echter nog te weinig om het aandeel van de verkooplijst te halen. Het verkoopadvies dateert alweer van begin vorig jaar. De koers zakte toen uit een grote aflopende driehoek.
Van Lanschot Kempen
Shortpositie Van Lanschot Kempen betaalt zich uit (18 januari)
Van Lanschot Kempen heeft sinds de zomer van vorig jaar een verkoopadvies. De koers zakte toen door een belangrijke steunlijn op €22. Ook de indicatoren kwamen vlak voor de neerwaartse doorbraak in negatieve zones terecht. Na het verkoopadvies is de koers inderdaad ook gedaald.

De volledige technische analyses, inclusief die van internationale aandelen, vindt u in elke uitgave van Beleggers Belangen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!