Updates

Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Coca-Cola EurPartners

Advies
houden
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Tips Erik Klooster, 26 mrt 2019 10:00

De metamorfose van Allianz, plus meer kooptips

0 0 Leestijd ongeveer

We hebben de afgelopen maanden een reeks kooptips gegeven voor buitenlandse aandelen. Op basis van technische analyse verwachten wij er de komende twaalf maanden rendement van. Ter kennismaking stellen we nu drie kooptips open voor niet-abonnees.

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: Technische koopadviezen voor zestien aandelen.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Vandaag: De metamorfose van Allianz, en meer kooptips

Beeld Allianz heel snel gedraaid (22 maart)
Allianz heeft in korte tijd het technische beeld omgedraaid van ‘verkopen’ naar ‘kopen’. We hadden het aandeel in juni vorig jaar op ‘verkopen’ gezet, nadat achtereenvolgens de stijgende steunlijn en de horizontale steunlijn rond de €175 te zwak bleken. Toen de koers enkele weken geleden tot tweemaal toe steun wist te vinden op een andere horizontale steunlijn, te weten op €170, hebben we het advies opgewaardeerd naar ‘houden’. Er leek een positieve technische kentering op komst. En die heeft zich recent ook voorgedaan. Ten eerste brak de koers door een dalende weerstandslijn getrokken over de laatste toppen, en daarna door de weerstand van de laatste top op €196. Ten tweede draaiden de indicatoren in de positieve stand. Dit alles rechtvaardigt een koopsignaal. Er ligt nog wel belangrijke horizontale weerstand op €206.

Vreemde curve bij Johnson & Johnson (15 maart)
Johnson & Johnson heeft een wat merkwaardig koersverloop gehad. We hadden het aandeel in november vorig jaar op ‘kopen’ gezet toen de koers uit een vlagpatroon brak, de horizontale weerstand op $135 brak en de indicatoren in de koopmodus terechtkwamen. De koers steeg aanvankelijk even, maar kon niet breken met de weerstand van de top van eind 2017 op $148. Op dit niveau ligt er dus nu zware weerstand. Daarna kwam de koers in een onverwachte glijvlucht naar beneden terecht. Maar gelukkig voor de ‘bulls’, waaronder wijzelf, werd er uiteindelijk een hogere bodem dan de voorgaande gevormd. Onder een aantal belangrijke bodems is nu een stijgende steunlijn getekend. Al met al blijft het technische plaatje positief. Ook de indicatoren staan inmiddels weer positief. Zo stijgt het 40-weeks gemiddelde weer.

Oracle probeert uit te breken (22 maart)
Het is nog pril, maar Oracle probeert uit te breken uit de weerstandszone op $52-53. Aangezien dit een belangrijke zone is en niet uit te sluiten is dat meer kopers in de bus stappen, zetten we het aandeel alvast op ‘kopen’. Er zijn meer redenen om positief te zijn. Ten eerste staan de indicatoren gunstig en ten tweede is een patroon in de vorm van een dubbele bodem voltooid. De tussentop is $52 en daar is de koers al ruim boven gekomen. Als we middels de klap-en-flap- of pendulum-swing-methode de dubbele bodem omklappen, ontstaat een stijgingspotentieel van $9 ($52-$43). Dit opgeteld bij de uitbraakkoers van $52 levert een koersdoel op van $61. De weerstand op $53 is voor alle duidelijkheid nog niet overtuigend uitgenomen. Dus er kan nog een terugslag volgen. De MACD staat overigens nog niet zwaar ‘overbought’, hetgeen duidt op verder stijgingspotentieel

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Dit waren de eerdere afleveringen van de gratis koop- en verkooptips:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.