Updates

Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BHP

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Analisten Stephen Hendriks, 24 mrt 2019 10:00

Dit zijn de nieuwelingen op de Europese favorietenlijst van Barclays

0 0 Leestijd ongeveer

Barclays heeft zijn lijstje van favoriete Europese aandelen herzien.

De wereldwijde aandelenmarkt beleefde in 2019 beste jaarstart sinds 1991. Daardoor is de waardering van de aandelenmarkt opgelopen. Het grootste deel van het herstel van de aandelenbeurs ligt nu achter ons, meent Barclays.

Toch zijn er volgens de bank voldoende redenen om de beurs niet de rug toe te keren. Zo heeft de Federal Reserve gereageerd op de wat zwakkere economische data in de VS. Daarnaast verwacht Barclays dat de wereldwijde groei na het eerste kwartaal niet verder zal verslechteren. Onder meer stimuleringsmaatregelen in China zijn positief voor de economische groei. Ook nemen de geopolitieke risico’s wat af. De kans op een vertraagde en ‘zachte’ brexit zijn toegenomen en vooralsnog gaat de Europese Unie pragmatisch met de Italiaanse begrotingsperikelen om.

Dat neemt niet weg dat Europese aandelen ondanks een goede jaarstart nog steeds niet populair zijn. In zeven van de afgelopen tien jaar is het rendement van Europese aandelen achtergebleven bij dat van de belangrijkste Amerikaanse/wereldwijde aandelenindices. Dat is het gevolg van dalende winstgevendheid van de belangrijke Europese banksector en een tekort aan technologiebedrijven. Toch heeft Barclays voldoende aantrekkelijke aandelen gevonden voor zijn Europese favorietenlijst.

Nieuwe kansen

In vergelijking tot afgelopen november zijn er wel enkele wijzigingen doorgevoerd. Barclays heeft AstraZeneca, BASF, BP, Genmab, The Gym Group, Kosmos Energy en Volkswagen van de favorietenlijst gehaald. Het rendement van de meeste van deze aandelen lag sinds medio november tussen de -5% en +5%, op twee uitschieters na: Genmab dat 23% won en The Gym Group dat maar liefst 40% verloor.

Alle zeven verwijderde aandelen zijn vervangen. Royal Dutch Shell is een van de nieuwkomers. Volgens Barclays zijn beleggers er niet van overtuigd dat de oliereus ook bij lagere investeringsuitgaven de groei op peil kan houden. De bank heeft die twijfels niet: Shell is simpelweg efficiënter geworden. De aandeleninkoop van $25 mrd en het dividendrendement van zo’n 6% maken het aandeel aantrekkelijk. Barclays ziet een opwaarts potentieel van 37% voor de oliemajor.

Royal Dutch Shell is niet de enige nieuwe favoriet uit de oliesector, Barclays heeft ook het Britse Tullow Oil aan de favorietenlijst toegevoegd. Andere nieuwkomers zijn de farmaceuten Roche en Ipsen, softwareconcern Avast en nutsbedrijf RWE. De zevende nieuwe Europeser favoriet van Barclays is Faurecia, toeleverancier van de auto-industrie.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!