Updates

Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Experian

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 20 mrt 12:48

Bayer krijgt opnieuw juridische tik

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De koers van Bayer staat onder druk als gevolg van een nadelige uitspraak in een rechtszaak in de VS.

De jury van een rechtbank in San Francisco oordeelde dinsdagavond dat het gebruik van onkruidbestrijder Roundup bij Edwin Hardeman kanker heeft veroorzaakt. Het oordeel is een nieuwe tegenvaller voor Bayer, dat vorig jaar Roundup-fabrikant Monsanto overnam. In augustus legde een andere rechtbank in een vergelijkbare zaak al een boete en schadevergoeding van $289 mln op. Hoewel de jury in San Francisco zich niet uitsprak over een boete, ging het aandeel woensdagochtend met 12% onderuit.

Koersschade is te groot

Sinds de eerste tegenvaller in de rechtbank is de beurswaarde van Bayer met €30 mrd gedaald. De kans is groot dat de daadwerkelijke schade aan boetes en schadevergoedingen beduidend lager uitpakt. Daar komt bij dat de onderneming goede voortgang boekt bij het stroomlijnen van de organisatie en het vrijspelen van kapitaal. Voor beleggers met wat hogere risicotolerantie en een horizon van meerdere jaren, ontstaat een aantrekkelijk instapmoment. Met het oog op de grote juridische onzekerheid, blijft het advies voor de komende twaalf maanden staan op ‘houden’.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!