Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 11 mrt 10:00

Dit zijn onze 33 koopadviezen voor Nederlandse aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

Maar liefst 33 Nederlandse aandelen hebben de afgelopen drie maanden van ons een koopadvies gekregen. Ze kunnen een aanwinst zijn voor uw portefeuille. Hier vindt u de 33 koopadviezen op een rij.

Deels zijn het nieuwe adviezen, en deels bekrachtigingen van eerdere koopadviezen.

Elke week plaatsen wij op de website van Beleggers Belangen een overzicht van onze kooptips voor aandelen.

Bij toerbeurt zijn dat de kooptips voor Nederlandse aandelen op grond van fundamentele analyse, internationale aandelen met een fundamenteel koopadvies, kooptips voor Nederlandse aandelen op basis van technische analyse, en tot slot buitenlandse aandelen die wij technisch gezien van het label ‘kopen’ hebben voorzien.

Nu is het de beurt aan onze fundamentele kooptips voor Nederlandse aandelen.

Adviesverlaging

Onze tips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen voor uw favoriete aandelen.

Koopadviezen voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan het fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige fundamentele koopadviezen voor Nederlandse aandelen.

Aalberts
Aalberts speelt zich weer in de kijker (26 februari)
Aalberts blijft inzetten op verdere omzetgroei, zowel autonoom als door overnames, en blijft de focus houden op het verhogen van de winstmarges. Op de huidige koers is het aandeel zonder meer koopwaardig.
ABN Amro
Winst ABN Amro valt ver terug (15 februari)
De winst van ABN Amro is in het vierde kwartaal stevig gedaald. Dat is voor een groot deel het gevolg van een flinke stijging van het aantal slechte leningen. Het mooie dividendrendement blijft echter lokken.
Accsys
Accsys wil naar Azië (9  januari)
Houtveredelingsbedrijf Accsys bouwt mogelijk een fabriek in Maleisië. Accsys onderzoekt dit met partner Petronas Chemicals.
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize floreerde in 2018 (27 februari)
Ahold Delhaize beleefde een succesvol jaar waarin de integratie van Ahold en Delhaize bijna werd afgerond en het bedrijf zich kan gaan richten op verdere uitbreiding van de activiteiten.
AkzoNobel
Jaar van de waarheid voor AkzoNobel (13 februari)
Nu AkzoNobel de verkoopopbrengst van de divisie speciaalchemie grotendeels heeft gedeeld met zijn aandeelhouders, verschuift de aandacht naar het aanjagen van de winstmotor achter de verf- en coatingsactiviteiten.
AMG
Koersdip AMG biedt mooie koopkans (5 maart)
AMG heeft afgelopen jaar een recordwinst behaald. De beurskoers is echter sinds begin 2018 fors gedaald, met name door de prijsdaling van bepaalde grondstoffen en het handelsconflict tussen China en de VS.
Aperam
Beleggers blij met Aperam ondanks moeizaam kwartaal (6 februari)
Aperam had een zwak vierde kwartaal en ook het lopende kwartaal zal flink minder winst opleveren. De koers stijgt desalniettemin omdat er veel geld naar de aandeelhouders vloeit.
Arcadis
Arcadis verrast met kasstroom (19 februari)
Advies- en ingenieursbureau Arcadis neemt zorgen over de balans weg door een onverwacht sterke kasstroom. Hierdoor is de schuldgraad naar een gezond niveau gedaald.
ASMI
ASMI groeit gewoon door, omzet +40% (22 februari)
ASMI weet zich voor een groot deel aan de minder gunstige omstandigheden op de chipmarkt te onttrekken. De omzet groeide in het vierde kwartaal met 40,3%.
ASML
ASML voldoet aan verwachtingen (23 januari)
Het vierde kwartaal van ASML is naar verwachting verlopen. Voor 2019 wordt in de eerste helft minder omzet verwacht, maar dat zou in de tweede helft worden goedgemaakt.
BAM
Sterk kwartaal voor BAM (20 februari)
Ondanks de verliezen op de zeesluis in IJmuiden zitten de winstmarges van BAM in de lift. Een sterk kwartaal voor BAM.
Besi
Zwaar eerste kwartaal verandert perspectieven van Besi niet (20 februari)
De resultaten over het vierde kwartaal vielen mee, maar de vooruitzichten voor het eerste kwartaal zijn niet best. Het aandeel blijft echter interessant voor de lange termijn.
B&S Group
Dividendtegenvaller bij B&S Group (26 februari)
Een magere dividenduitkering en een groei van het aantal openstaande rekeningen overschaduwen bij B&S Group een stevige onderliggende groei.
DSM
DSM gaat eigen aandelen inkopen (15 februari)
De vierdekwartaalcijfers van DSM lagen dicht bij die over 2018. Deze pas op de plaats verhult echter een stevige onderliggende groei. Het concern kondigt bovendien een aandeleninkoop aan.
Fagron
Fagron groeit door (11 februari)
Dankzij sterke omzetgroei in de Verenigde Staten heeft Fagron een mooi vierde kwartaal achter de rug.
Flow Traders
Amerikaanse tegenvaller bij Flow Traders (11 februari)
Een zwakke Amerikaanse inkomstenstijging leidt bij Flow Traders de aandacht af van redelijke cijfers.
Fugro
2018 was kanteljaar voor Fugro (26 februari)
Fugro heeft vorig jaar een fors hogere omzet in de boeken gezet. Hoewel onder de streep nog een verlies werd genoteerd, was de bodemonderzoeker operationeel wel winstgevend.
Galapagos
Galapagos voert de cashburn flink op (25 februari)
De omzet van Galapagos verdubbelde in 2018 naar €317,8 mln, terwijl het operationeel verlies halveerde naar €45 mln. De cashburn kwam uit op €158 mln.
GrandVision
GrandVision presteert binnen de middellangetermijnvisie (27 februari)
Opticienketenhouder GrandVision presteerde over 2018 binnen zelf gestelde middellangetermijndoelen van omzet- en resultaatgroei. Daarmee toonde het bedrijf soliditeit.
Heineken
Heineken eindigt 2018 met sterke cijfers (13 februari)
De jaarcijfers die Heineken meldde, maakten de beleggers enthousiast. De bierbrouwer realiseerde een sterk tweede deel van het jaar. Dat was de hoofdreden van het enthousiasme.
ING
ING overtuigt met jaarcijfers (7 februari)
ING heeft de winst in 2018 redelijk op peil gehouden. Dat is een knappe prestatie, met het oog op het negatieve effect van de witwasboete. De progressie op het vlak van kostenbeheersing stemt optimistisch.
Intertrust
Goede voortekenen bij Intertrust (11 februari)
De gunstige onderliggende ontwikkelingen maken bij Intertrust meer indruk dan de winst- en omzetgroei.
Neways
Recordomzet voor Neways (21 februari)
Vooral door groeiende verkopen aan de halfgeleider- en autosector heeft Neways de omzet weten op te voeren tot boven een half miljard euro. De winst steeg mee.
NIBC
Grootaandeelhouder NIBC bouwt belang af (7 maart)
De beurskoers van NIBC is met 7,5% gedaald nadat grootaandeelhouder Chris Flowers 11,7 miljoen aandelen had geplaatst bij grote investeerders.
NN Group
NN Group maakt pas op de plaats (18 februari)
NN Group heeft in het vierde kwartaal een operationele winst geboekt van €343 mln. Dat was net €2 mln minder dan een jaar eerder. De onderneming had in de laatste maanden wat last van dalende commissie-inkomsten bij de divisie vermogensbeheer.
OCI
OCI imponeert met sterke kasstroom (26 februari)
Kunstmest- en methanolfabrikant OCI heeft het jaar zoals verwacht sterk afgesloten. Hogere prijzen en een voortgaande sterke volumegroei leverden een 47% hogere kwartaalomzet op van $941,5 mln.
PostNL
PostNL neemt concurrent Sandd over (25 februari)
De koers van PostNL stijgt ruim 10% na de aangekondigde overname van concurrent Sandd. Ook het dividendrendement van bijna 10% doet het aandeel goed.
Randstad
Randstad royaal met dividend (14 februari)
Uitzendreus Randstad heeft over het vierde kwartaal nog maar nauwelijks autonome groei laten zien. Daar staat tegenover dat de winstmarges beter zijn dan verwacht en het concern veel dividend uitkeert.
Royal Dutch Shell
2018 was een goed jaar voor Shell (31 januari)
Royal Dutch Shell heeft in 2018 forse winst- en omzetgroei laten zien. Afname van de schulden zorgde voor een verbetering van de financiële positie.
SBM Offshore
SBM Offshore verrast aandeelhouders (15 februari)
Met beter dan verwachte jaarresultaten, de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma én een forse dividendverhoging wint SBM Offshore weer aan vertrouwen onder beleggers.
Takeaway.com
Takeaway.com is op de goede weg (13 februari)
Over 2018 steeg de omzet met 42%, naar €232 mln. Doordat de kosten maar met €267 mln stegen, daalde het operationele verlies na interest (ebt) met slechts 6%, naar €35,4 mln.
Vastned
Digitale disruptie splijt vastgoedsector (27 februari)
De snelle opkomst van e-commerce laat zijn sporen na in de vastgoedsector. Terwijl logistiek vastgoed de wind in de rug heeft, verdwijnen steeds meer fysieke winkels uit het straatbeeld. Dit vereist van beleggers een sterkere focus op kwaliteit.
Wolkers Kluwer
Wolters Kluwer blijft mooi groeiaandeel (4 maart)
De uitgevers in de zakelijke sector vormen een stabiele factor op de beurs. Zij weten omzet en winst regelmatig op te voeren en daarmee hun beurskoers. Wolters Kluwer betaalt ook nog een prima dividend.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!