Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Lezersvragen Jeroen Boogaard, 8 mrt 13:00

Wat kan ik met de meldingen in het shortregister van de AFM?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Geld verdienen aan dalende koersen. Voor particuliere beleggers is dat mogelijk door te beleggen in derivaten en gestructureerde producten zoals turbo’s en speeders. Institutionele beleggers kunnen ook ‘short gaan’.

Dat houdt in dat ze aandelen lenen van bijvoorbeeld pensioenfondsen en die vervolgens verkopen. Met de bedoeling om de aandelen later tegen lagere koersen terug te kopen. Grotere shortposities zijn publiek. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) meldt alle shortposities van 0,5% of meer.

Shortregister AFM

Aan de hand van dit shortregister maakt de website shortsell.nl dagelijks handige overzichten van de grootste shortposities. Momenteel zijn Fugro (20,3%), Arcadis (10,4%) en Signify (9,9%) de meest geshorte aandelen. Voor beleggers zijn dit interessante lijstjes, want uit onderzoek blijkt dat aandelen met grote shortposities van minstens 2,5% duidelijk slechter presteren dan het beursgemiddelde. Aandelen met kleinere shortposities blijven niet wezenlijk achter bij de markt. Shortsellers krijgen uiteraard niet altijd gelijk. Doe daarom altijd uw huiswerk en laat shortposities zeker niet leidend zijn bij uw beleggingsbeslissingen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!