Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Tiplijsten Erik Klooster, 8 mrt 10:00

Beleggers zijn niet veilig bij deze aandelen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen

Zoekt u veiligheid – en dat doen de meeste beleggers toch min of meer – dan zit u bij de drie aandelen in dit stukje niet goed. Het is een selectie uit een lijst van 25 aandelen die wij gisteren publiceerden. Dit zijn internationale aandelen met een verkoopadvies op basis van technische analyse. Ter kennismaking stellen we er nu drie open voor niet-abonnees.

De fondsen komen voor op een van de lange lijsten met verkooptips die Beleggers Belangen wekelijks op donderdag publiceert.

Twaalf maanden

De verkooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën, met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij in de categorie technische analyse: ‘Een anti-verlanglijstje met 25 internationale aandelen’.

Kennismaken

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele verkooptips van die week een dag later ook voor hen open.

VANDAAG: BELEGGERS ZIJN NIET VEILIG BIJ DEZE AANDELEN

Beleggers Deutsche Post nog steeds niet veilig (22 februari)

Deutsche Post heeft maar mondjesmaat geprofiteerd van het recente positieve beurssentiment. Dat maakt dat beleggers nog steeds niet veilig zijn. Beleggers die het trendverloop in de gaten houden, waren overigens in mei vorig jaar al uitgestapt. Een reden om in te stappen is er nog niet. Wel wijst de positieve kruising van de MACD-indicator op een afnemende verkoopdruk. Een tastbaar bewijs van verbetering van het technische beeld ontstaat wanneer de dalende weerstandslijn net iets boven €27 wordt uitgenomen. In combinatie met een terugkeer boven het 40-weeks gemiddelde kan dit het huidige negatieve beeld doen keren. Voorlopig is het nog niet zo ver en handhaven we het verkoopadvies. Het risico bestaat dat Deutsche Post de komende weken opnieuw onder druk komt te staan.

Herstel IBM nog onvoldoende (15 februari)

Net als veel andere Amerikaanse aandelen laat IBM een krachtig herstel zien. Maar dit is vooralsnog niet genoeg om het verkoopadvies in te trekken. Dit advies dateert van oktober 2018. De koers zakte toen door de horizontale steun op $140, nadat eerder al een hoofd-en-schoudersformatie was voltooid. Ook de indicatoren waren in de verkoopmodus terechtgekomen. Een duidelijker verkoopsignaal was er eigenlijk niet. De complicatie was echter dat de daling abrupt en hard ging, terwijl we maar wekelijks één moment kiezen om de adviezen te wijzigen. De uiteindelijke koers waarop we short gingen was $124,79 en daarom staan we door het krachtige herstel wel op een verlies. Niettemin gaan we pas weer met kopersogen naar IBM kijken bij een nieuw patroon van hoger liggende toppen en bodems of bij doorbraken door belangrijke weerstanden.

Orange bewijst grilligheid markt (15 februari)

Dat het snel kan verkeren op de aandelenbeurzen bewijst Orange. Lange tijd zat het aandeel gevangen in een neutrale driehoek. Eind 2018 brak Orange hier opwaarts uit, tegen het overheersende negatieve sentiment op de aandelenbeurzen in. Dat was een krachtig signaal, hetgeen ons verleidde tot een koopadvies. De indicatoren ondersteunden dit advies. Het 40-weeks gemiddelde kreeg een stijgend verloop en de MACD brak door de nullijn. Maar het koersbeeld draaide ineens als een blad aan een boom. Na een snelle daling is de koers nu zelfs door de onderkant van de oude driehoeksformatie gezet. Tevens is een lagere bodem neergezet. Ook de indicatoren staan weer in de verkoopmodus. We kunnen niet anders dan het advies geheel om te draaien: van ‘kopen’ naar ‘verkopen’.

De meest recente andere gratis koop- en verkoopadviezen:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.