Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Lezersvragen Hildo Laman, 5 mrt 16:00

Wat is uw mening over het aandeel NIO?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Het aandeel van de Chinese elektrische-autoproducent NIO heeft een Amerikaanse beursnotering. Aandeelhouders hebben een belang in een zogenaamde ‘Variable Interest Entity’, die is geregistreerd in de Kaaiman eilanden.

Dit is gebruikelijk bij Chinese bedrijven met een buitenlandse beursnotering vanwege Chinese regels omtrent buitenlandse investeringen en beleggingen. Maar voor aandeelhouders is beleggen in dit soort constructies vrij ondoorzichtig. En er zitten risico’s aan. Wat bijvoorbeeld als de Chinese overheid dit soort constructies wil aanpakken? De kans is natuurlijk klein dat China buitenlandse beleggers massaal met lege handen achterlaat. Niettemin moeten beleggers zich bewust zijn van het gevaar dat deze wijze van beleggen andere risico’s met zich meebrengt dan het kopen van bijvoorbeeld een gemiddeld Nederlands aandeel.

Risico

Persoonlijk beleg ik vanwege de eigendomsstructuur niet in dit soort aandelen. Ik zal het dan ook niemand aanraden. Maar beleggen in China kan om meerdere redenen interessant zijn, en beleggers moeten zelf uitmaken of ze de aparte structuur een probleem vinden. Wel is NIO nog een jong, verlieslatend bedrijf, dat maakt het aandeel sowieso al riskant. Maar zonder risico geen rendement.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!