Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Analisten Christian Slagter-Koster, 3 mrt 09:00

DWS waarschuwt beleggers om Amerikaanse renteverhogingen niet te snel uit te sluiten

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

DWS vindt het op het eerste gezicht opmerkelijk dat de beurzen zijn hersteld van hun paniekaanval eind vorig jaar. Uit de bedrijfswinsten en macro-economische data blijkt namelijk dat de economische vooruitzichten niet zijn verbeterd. In een ander opzicht is de situatie wel veranderd.

Waar de Fed vorig jaar gestaag zijn rente verhoogde en de balans liet krimpen volgens het schema dat in 2017 werd opgesteld, lijkt de Amerikaanse centrale bank geluisterd te hebben naar de zorgen van de markt over de zwakker wordende economische gegevens. De Fed heeft beloofd in de toekomst een flexibelere benadering te hanteren.

Hierdoor zijn de marktverwachtingen veranderd. Waar beleggers eind oktober 2018 nog dachten dat de Federal Funds Rate begin 2020 zou zijn gestegen richting de 3%, verwachten de derivatenmarkten inmiddels dat de rente voorlopig ongewijzigd blijft en voor begin 2020 is de prognose zelfs dat de beleidsrente zal dalen.

Waarheid in het midden

DWS denkt dat de rente ergens in het midden van deze twee ramingen zal uitkomen. De vermogensbeheerder wijst erop dat de Federal Funds Rate momenteel nauwelijks boven de kerninflatie ligt. Het huidige monetaire beleid lijkt dan ook niet de economische groei af te remmen, waardoor het risico van een groeivermindering kleiner is. Tegelijkertijd ziet DWS dat de werkloosheid in de VS ongewoon laag is en er voorlopig geen peil op te trekken valt op welk niveau deze zich over een jaar zal bevinden. De vermogensbeheerder vindt het in ieder geval geruststellend dat de Fed op een pragmatische manier reageert als de economische situatie verandert, in plaats van dogmatisch een vooraf bepaalde koers te volgen.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!