Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Analisten Christian Slagter-Koster, 2 mrt 10:00

Waarom grondstoffen als een feniks uit de as herrijzen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden

Na een forse daling in december kenden de grondstoffenmarkten in januari een sterke opleving. WisdomTree stelt vast dat de grondstoffenprijzen in februari redelijk stabiel waren, maar dat er voldoende potentieel aanwezig is voor een verdere stijging.

Daarvoor zouden beleggers grondstoffen moeten waarderen op hun eigen fundamentele factoren in plaats van op de constante onzekerheid over handelsprotectionisme en andere geopolitieke risico’s.

Op korte termijn verwacht WisdomTree dat grondstoffenprijzen aan momentum winnen dankzij economische stimuleringsmaatregelen. De Federal Fund Futures wijzen op een geringe kans dat de Fed dit jaar zijn rente gaat verhogen, terwijl de People’s Bank of China haar reserve-eisen heeft verlaagd en liquiditeit in het banksysteem geïnjecteerd.

Stijgende sojaprijzen

Doordat het handelsconflict tussen de VS en China lijkt te deëscaleren stijgen de sojaprijzen. Afgelopen zondag meldde Trump nog via Twitter dat hij de deadline voor het verhogen van invoertarieven op 1 maart heeft uitgesteld. De meest recente gegevens over de verwerking van sojabonen in de VS, die in januari een nieuw record markeerden, leidden ook tot hogere sojaprijzen. WisdomTree denkt dat uit het komende World Agricultural Supply and Demand Estimate (WASDE) rapport zal blijken dat sojaboonvoorraden lager zijn als gevolg van een grote vermindering van de schatting van de sojabonenoogst in Brazilië en kleine neerwaartse bijstellingen voor de VS en Argentinië.

Olieprijs loopt verder op

De olieprijs bereikte afgelopen weken een hoogtepunt, maar WisdomTree ziet nog voldoende opwaarts potentieel zodra er meer duidelijkheid is over welke kant de handelsoorlog op gaat. Het aanbod wordt krapper als gevolg van het beleid van de OPEC, terwijl de Amerikaanse productiegroei wordt geconfronteerd met infrastructurele beperkingen.

Industriële metalen zijn volgens WisdomTree het gevoeligst voor het Amerikaanse handelsbeleid en zullen sterk stijgen zodra de VS en China een definitieve overeenkomst sluiten.

Goud als veilige haven

Als zich echter ongunstige geopolitieke scenario’s voordoen zoals een nieuwe ‘shutdown’ in de VS, toenemende spanningen tussen de VS en China of een dramatische uitkomst voor de brexit, kunnen beleggers hun blik richten op goud. Het edelmetaal wordt namelijk door beleggers vaak gezien als een veilige haven om zich in te dekken. WisdomTree stelt dat de goudprijs zich in 2019 heeft hersteld van een dramatisch 2018 en alle verliezen van vorig jaar kan goedmaken. Een minder agressief beleid van de Fed zou daarbij de goudprijs kunnen opdrijven tot bijna $1400.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!