Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden
Portefeuilles Karel Mercx, 28 feb 2019 11:45

Defensieve portefeuille: Nieuwe all time high

0 0 Leestijd ongeveer

Van de dertien portefeuilleposities staan er twaalf in de plus. Onze best presterende positie is het aandeel Cisco. Met een stand van €1.375.705,10 bereikte de Defensieve portefeuille een nieuwe all time high. Dit is een rendement van 37,4%.

In de afgelopen achttien jaar is de omzet van Cisco gestegen van $ 18,9 mrd naar $49,3 mrd per jaar. De aandelenkoers is deze periode gedaald van $82,00 naar $50,79. Dit laat zien hoeveel de waardering van de netwerkbeheerproducten is gedaald. In 2019 is het met een stijging van 20,0% het best presterende onderdeel van de Defensieve portefeuille.

Inkoopprogramma uitgebreid

Beleggers zijn enthousiast omdat het bedrijf het aandeleninkoopprogramma heeft uitgebreid van $9 mrd naar $24 mrd. Daarnaast kwamen omzet en winst ook hoger uit dan eerder was aangegeven. Met het dividend dat gemiddeld over de afgelopen vijf jaar met 14,2% per jaar omhoog is gegaan en het dividendrendement dat met 2,6% nog altijd bovengemiddeld hoog is, blijven de beheerders enthousiast over een belegging in Cisco.

Trending Topics
Een van de meest opvallende bewegingen van de afgelopen twaalf maanden is die in de Duitse tienjaarsrente. Een jaar geleden was de rente 68 basispunten, nu nog slechts 10 basispunten. De koersen stijgen (dalende rentes) omdat beleggers door de afkoelende wereldeconomie en sterk afnemende groei in Europa een veilige haven nodig hebben. Door het beleid van de Amerikaanse centrale bank valt de sterk dalende rente samen met stijgende aandelenkoersen.

De gemiddelde aandelenpositie staat over 2019 10,1% in de plus. Voor obligaties is dit 5,6% en goud staat over 2019 tot dusver 4,1% hoger. De belangrijkste reden voor de fantastische jaarstart voor elke vermogenscategorie is dat de Amerikaanse centrale bank heeft laten weten te onderzoeken of de geldpers ook buiten crisissituaties om ingezet kan worden.

Grotere geldhoeveelheid

Goud stijgt omdat beleggers verwachten dat extra activiteit van de Fed zorgt voor een grotere geldhoeveelheid. Obligaties stijgen omdat beleggers verwachten dat de Fed ook weer obligaties gaat opkopen en aandelen stijgen omdat beleggers zich niet meer druk hoeven te maken over de afkoelende wereldeconomie. Dit is een klimaat om geen risico te nemen. Daarom houdt de Defensieve portefeuille 55% cash aan.

Rendement 2019: +3,59%
Rendement sinds start 9 november 2010: +37,37%

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!