Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Tiplijsten Erik Klooster, 26 feb 10:00

Gratis koopadviezen: van vieze handen tot cosmetica

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

De afgelopen drie maanden hebben wij een reeks internationale aandelen een koopadvies gegeven. Wij hebben er vertrouwen in dat de rendement zullen opleveren, een beleggingshorizon van twaalf maanden indachtig. Van deze koopadviezen stellen wij er nu drie open voor niet-abonnees. Van een mijnbouwbedrijf tot een cosmeticamerk.

Deze fondsen komen voor op een lange lijst met kooptips die Beleggers Belangen op maandag publiceert.

De kooptips worden wekelijks gegeven in verschillende categorieën met een beleggingshorizon van twaalf maanden.

Gisteren publiceerden wij ons overzicht van buitenlandse aandelen met een koopadvies in de categorie technische analyse: Technische koopadviezen voor zestien aandelen.

Om niet-abonnees met onze tips te laten kennismaken, stellen wij wekelijks enkele kooptips van die week een dag later ook voor hen open.

Vandaag: Gratis koopadviezen: van vieze handen tot cosmetica

BP moet advies nog waarmaken (15 februari)
BP heeft recent steun gevonden op een stijgende steunlijn getrokken onder de laatste drie bodems. Het koopadvies dat dateert van mei vorig jaar blijft geldig. Dit advies ontstond toen de koers door de horizontale weerstand op 520p brak. Maar eerlijk is eerlijk, we hebben nog niet zoveel profijt gehad van dit advies. De koers steeg aanvankelijk aanvankelijk wel, maar kwam daarna in een dalend trendkanaal terecht. Het gaat vooralsnog om een dalende beweging binnen een stijgende trend. Charles Dow, de grondlegger van de technische analyse, zou het een dalende secundaire trend in een opwaartse primaire trend hebben genoemd. De longpositie staat door de neerwaartse correctie nog altijd op een klein verlies. Maar zoals gezegd is de koers recent weer opgeveerd, terwijl het 40-weeks gemiddelde nog altijd stijgende is.

L’Oréal weet nu wel te overtuigen (15 februari)
L’Oréal stond sinds de herfst van vorig jaar op ‘houden’, maar daar komt nu een eind aan. De koers zakte destijds uit een opwaarts trendkanaal en het leek me beter aan de zijlijn te gaan staan. Hoewel de koers weer snel terug brak in het trendkanaal werd er geen hogere top neergezet. Er ontstond een horizontale weerstand op €215. We stelden eerder dat we het houdadvies intact zouden laten zolang de koers onder deze weerstand zou blijven. In januari van dit jaar vond de koers steun aan de onderkant van het oude trendkanaal en veerde toen opnieuw op. De beweging ging zelfs zo ver dat de horizontale weerstand op €215 is uitgenomen. Daarmee is de opwaartse trend weer in ere hersteld en geldt nu een koopadvies. Opvallend is dat het 40-weeks gemiddelde er nooit een misverstand over heeft laten bestaan. Het is altijd stijgend geweest, althans sinds het voorjaar van 2018.

Rio Tinto: op naar hogere koersen (22 februari)
Beleggers hebben lange tijd geen plezier beleefd aan het aandeel Rio Tinto. Degenen die begin 2017 waren ingestapt, hadden twee jaar later geen enkele koerswinst geboekt. Aan deze situatie is nu een eind gekomen. Enkele weken terug brak het aandeel overtuigend door de weerstand rond 4000p heen. Waarschijnlijk is dit het startschot voor een langere periode van hogere koersen. Het teruggevonden optimisme onder beleggers wordt bevestigd door de positieve kruising van de onderliggende MACD-indicator. Voor ons is deze combinatie van factoren voldoende aanleiding om het advies te verhogen naar ‘kopen’. We verwachten dat de komende weken het hoogtepunt van 2018 rond 4500p wordt uitgenomen. Dat zal in ieder geval een goede bevestiging zijn van de nieuwe stijgende trend. Rio Tinto verdient een plaats in een gespreide Europese aandelenportefeuille.

U vindt alle technische adviezen in de papieren en digitale edities van Beleggers Belangen.

Dit waren de eerdere afleveringen van de gratis koop- en verkooptips:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.