Updates

Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 21 feb 16:00

Lage rente zit Van Lanschot Kempen dwars

0 0 Leestijd ongeveer

Dankzij het terugschroeven van de kosten voert Van Lanschot Kempen de winst iets op. De lage rente zit Van Lanschot Kempen wel dwars.

De lage rente blijft Van Lanschot Kempen dwarszitten. In de tweede helft van 2018 daalden de netto rente-inkomsten met 8%, naar €85,6 mln. Dat werd gecompenseerd door een stijging van de commissie-inkomsten met 6%, naar €143,3 mln. De operationele inkomsten (€241 mln) bleven redelijk op peil. Door lagere kosten veerde de onderliggende nettowinst met 31% op naar €55,8 mln.

Realisme

De cijfers zijn redelijk en het getuigt van realiteitszin dat de bank de ambitieuze kostendoelstelling wat afzwakt. Hoewel de waardering (k/w circa 10) weinig opwaarts potentieel biedt, is het dividendrendement van 7% reden genoeg om het aandeel vast te houden.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!