Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Overig Karel Mercx, 17 feb 15:00

Beleggers helpen beleggers op het forum

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden

Op het forum voor Beleggers Belangen-abonnees beginnen steeds meer interessante vragen te komen.

EJK: Ik ben al een tijdje op zoek naar een (kosteloos) programma/app waarmee ik mijn aandelen beter kan monitoren. Ik heb nu een vrij basic Excel overzicht gemaakt, maar ik wil graag een programma waarmee ik in één oogopslag kan zien wat per aandeel de weging is van de portefeuille en wat de sectorverdeling en de valutaverdeling is. En bij voorkeur een programma dat de koersen automatisch bijhoudt.

MX23: Zelf gebruik ik twee programma’s hiervoor: 1) Sharesight.com Gratis een portefeuille t/m 10 posities. Je kunt hier ook een app bij downloaden, de Sharesight Reader. De performance van de portefeuille wordt uitgesplitst in koerswinst, dividend en valuta. Heeft grafiekjes en je kunt zelf een onderverdeling in categorieën kiezen. Zelf heb ik NL-aandelen en internationaal. De helpdesk reageert goed op verzoeken van klanten. Zo werd de koers van Besi niet meer bijgehouden na de splitsing. Na een berichtje op het sharesight forum werd dit binnen een week opgelost. Tegen betaling kun je meerdere portfolio`s en posities bijhouden. 2) In het Excel programma van Google (Google Sheet) heb ik vrij eenvoudig mijn eigen “programma” gebouwd. De koersen worden  met een vertraging van 5 minuten verwerkt. In zelf geknutselde sheet staat in een oogopslag: * aantal stuks en het gemiddelde aankoopbedrag, in euro en in lokale valuta. * de sectorverdeling Maar ook met een staafgrafiekje de afwijking, dus welke posities hebben welke onder- of overweging tov mijn gewenste verdeling. * met een taartdiagram de verdeling van de valuta`s. * de voor mij belangrijkste resultaten: total return, return-on-investment en yield-on-investment. * Voor mij de belangrijkste grafiek is de kwartaalgrafiek met een lijn voor de investering, een lijn met de waarde van de portefeuille en staafjes met de dividenduitkeringen. De boel is zo geoptimaliseerd dat alleen de aankoop (stuks + bedrag) en dividenduitkering moet worden ingevuld. Ik heb geprobeerd om zelf een dashboard te maken, die werkt alleen nog functioneel, ziet er visueel nog niet uit. Voor het volgende jaar probeer ik via Google Data Studio een dashboard te maken. Via youtube zijn verschillende filmpjes te vinden met meer uitleg en tips. Uiteraard ben ik ook bereid om te helpen.

EJK: Bedankt voor de tips. @Martijn, is het misschien mogelijk om de template van je ‘zelf geknutselde sheet’ te ontvangen? Dat klinkt namelijk precies naar wat ik zoek!

MX23:  @Erik-Jan: natuurlijk kan ik het template delen.

U kunt deze hele discussie lezen op het forum van Beleggers Belangen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!